Ivo Šupe novi je koordinator Škole nogometa HNK Šibenik: ‘Oformili smo odličan tim’

Ivo Šupe dobio je jednu od najzahtjevnijih zadaća u svojoj trenerskoj karijeri. Nekadašnji prvi trener kluba sa Šubićevca te pomoćnik nekolicini stručnjaka imenovan je koordinatorom Škole nogometa HNK Šibenika.

– Neću reći da je ovo kruna moje karijere, ali je sigurno, kao što kažete, najzahtjevniji posao koji sam do sada obavljao. Trebat će dobro zasukati rukave, ali elana imam, imamo i odličan tim sastavljen od iskusnih i mladih trenera poput Ante Raka i Marka Bralića, koji su završili Kineziološki fakultet i koji kao takvi donose nove ideje, novu energiju. Pred nama je puno posla, međutim vjerujem da će se plodovi rada vidjeti kroz dvije, tri godine, da će, dakle, od svega profitirati naša prva momčad – kaže Šupe.

Josip Belamarić, dodao je, ostaje na čelu Omladinskog pogona, ali je zbog njegovih obaveza kao ravnatelja Tehničke škole, vodstvo kluba odlučilo poslati mu ‘pojačanje’.

ivo-supe

– Uprava kluba prati trendove i zato je htjela, da tako kažem, profesionalizirati ovu funkciju, imati osobu koja će u tome biti 24 sata dnevno. Cilj je sve skupa podići na jedan viši nivo, vratiti povjerenje u Školu nogometa. Na žalost, zbog niza stvari stvorila se neka fama da se u omladinskom pogonu ne radi dobro, što nije istina. Jer da je istina ne bi Marko Bulat, Duje Škugor i Festim Šatri bili stalni ili povremeni reprezentativci, ne bi u svakoj našoj generaciji bilo momaka zanimljivih Dinamu i Hajduku. Ali, ponavljam, sada se sve to želi podići na razinu više, i uprava je već poduzela konkretne korake po tom pitanju time što sada u svakoj kategoriji rade barem dva trenera – veli Šupe.

Jedno od trenerskih pojačanja je i Anel Karabeg.

– On će nam svojim golemim iskustvom i znanjem sigurno puno pomoći. Kažem, oformili smo odličan tim, na zadovoljstvo roditelja i djece koja će, vjerujem, sa smješkom dolaziti na treninge – zaključio je Ivo Šupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.