Iz srca Dalmacije do prvaka Hrvatske

Ne tako davno nekolicina entuzijasta imala je viziju da Šibenik, inače grad lijepe tradicije karatea, ponovno se nametne i zablista na karate karti Hrvatske.

Kako je u realizaciju svakog ambicioznog plana potrebno unijeti puno rada, nešto odricanja, a ponajviše srca, srce Dalmacije pokazalo je izvrsnost i spremnost za velike stvari.

Protekli vikend u Ivankovu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste (od 8 do 14 godina). Borci Karate kluba Šibenik 1066 uspjeli su ono što svaki klub sanja, ali malobrojni uspiju: zasjesti na vrh hrvatskog karatea.Ustrajano smo se pripremali i nadali dobrim rezultatima, no četiri državna prvaka su rezultat koji ostavlja osjećaj ponosa i potvrde dobrog rada.

Sportska predanost i ulaganje se uvijek isplate, a dio toga bili su pomno planiranje i programiranje od strane stručnog trenerskog stožera kluba na čelu s Ivanom Zoričićem. Nesebično zalaganje trenera i 30 pripremnih turnira u prethodnoj godini, a koji su najavili neke buduće uspjehe, odlično su tempirali top formu naših boraca tamo gdje je to najpotrebnije – na Prvenstvu Hrvatske.

Uspješnu natjecateljsku nisku predstavnika Šibenika prvog dana prvenstva otvorila je Mare Mileta nanizavši pobjede u kategoriji učenica do 36 kilograma i osvojivši prvo zlato. Istog dana Kiara Šarić zaustavljena je u drugom kolu eliminacijskog dijela natjecanja gdje je poražena od finalistice. Kiara je dobila priliku repasaža za 3. mjesto, no u tome joj je nedostajalo malo sportske sreće te je zauzela 7. mjesto. Drugi dan prvenstva donio je slavlje zlatnog sjaja još tri puta: Karlo Ramljak je osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji mlađih kadeta do 36 kg, a nedugo za njim se i Toma Mileta popeo na najviše postolje u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. Boje KK Šibenik 1066 branili su i Antea Mileta te Luka Durbić. Antea je, unatoč odličnim borbama, poražena u polufinalu te se okitila državnom broncom, a Luka Durbić je zaustavljen u borbi za medalju. Natjecanje je na najbolji mogući način završila Mare Mileta osvajanjem drugog naslova državne prvakinje.

Državne medalje otvorile su mjesto našim borcima u reprezentaciji. Prvi nastup imat će na Prvenstvu Balkana koje će se sljedeći mjesec održati u Banja Luci.Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima i prijateljima Karate kluba Šibenik 1066 bez kojih sve ovo ne bi bilo izvedivo. Iskrene čestitke svim natjecateljima na odličnim rezultatima. Čestitke i drugim klubovima iz Dalmacije čiji su predstavnici ostvarili zavidne rezultate na ovom prvenstvu.

Odmjeravanje snaga na državnoj razini smjer je svakog sportaša i kluba. Ovim natjecanjem Karate klub Šibenik 1066 dokazao je da su veliki ciljevi ostvarivi kad su temelji čvrsti, a svi sudionici ustrajani.

Ostvareni rezultati krila su mladim sportašima koji zasigurno maštaju da se iz srca Dalmacije i sami otisnu do prvaka države.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.