Iz tribunjske Mladosti poručili: HNS i ŽNS moraju promijeniti svoj dosadašnji način rada

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Puno je ovih dana bilo komentara, priopćenja ali i transparenata vezanih za sjednicu Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko – kninske županije na kojoj je dana jednoglasna podrška Davoru Šukeru u izborima za čelnog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza. Kako NK Mladost iz Tribunja nema svog predstavnika u tom tijelu, predsjednik kluba Mile Perkov poslao nam je priopćenje u kojem je iznesen klupski stav. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Poštovani članovi, simpatizeri i navijači NK Mladosti, ljubitelji nogometa i športskog razvoja, mještani Tribunja te Šibensko-kninske županije i Lijepe naše Hrvatske ovim putem Vas sve zajedno pozdravljamo i želimo se obratiti Vama na temu nadolazećih izbora u HNS, stanja u hrvatskom nogometu, stanja u našem ŽNS-u te pojedinih izjava čelnih ljudi ŽNS-a Šibensko-kninske županije u kojima je spominjana naša voljena Mladost. Nakon valjanog sastanka svih čimbenika u našem klubu, dakle Predsjednika, Uprave, Nadzornog odbora u nazočnosti sportskog novinarstva – urednik službene stranice NK Mladost i prikupljenih mišljenja svih navedenih, stavovi NK Mladost su sljedeći:

 1. HNS i ŽNS Šibensko-kninske županije moraju promijeniti svoj dosadašnji način rada i početi pomagati razvoju nogometa kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini na temelju promišljenog i održivog sustava korištenja svih resursa na raspolaganju za što držimo odgovornim sva tijela u navedenim organizacijama.
 2. Pod hitno provesti implementaciju Zakona o športu gdje nije proveden.
 3. Vezano na izjavu gdina Dulibića koju su prenijeli mediji i portali u dijelu da će se Tribunju napraviti nove svlačionice kategorično navodimo da su to izjave i navodi osobnog promišljanja gdina Dulibića a ne nekakvog dogovora između sadašnjeg vodstva saveza i vodstva našeg kluba. Nitko sa strane sadašnjeg vodstva saveza ili protukandidata nije kontaktirao niti pregovarao a kamoli dogovarao sa vodstvom kluba ikakve projekte uređenja prostorija. Navedene svlačionice smo već jednim dijelom obnovili u suradnji sa Općinom Tribunj te ćemo po planiranim aktivnostima dovrsetak obnove postojećih svlačionica i nadogradnju provesti kroz 2018. godinu od vlastitih sredstava i sponzora.
 4. Nadalje, budući da NK Mladost nema predstavnika u Izvršnom odboru ŽNS-a a samim time i pravo glasa prilikom iskazivanja podrške bilo kojem od kandidata i njihovih programa a što se i pokazalo u nepozivanju predstavnika našeg kluba u ŽNS na davanje mišljenja Izvršnom odboru ŽNS-a o podršci kandidatima na predstojećim izborima u HNS smatramo bespredmetnim da se naš klub na ijedan način spominje u kontekstu što nama treba.
 5. NK Mladost je uvijek bila amaterski klub istinskih zaljubljenika u nogomet. U Mladosti su uvijek članovi volontirali i samo svojim vlastitim naporima i zalaganjem ostvarivali velike rezultate kako sportske tako i na planu infrastrukture. NK Mladost je klub koji je sa domaćim igračima upotpunjenim sa takoreći „otpisanim“ igračima iz drugih županijskih klubova dva puta osvajala naslov prvaka ove naše lige i igrala finale kupa a što je rezultat istinske ljubavi i entuzijazma trenera i vodstva kluba. Zbog iste te ljubavi i entuzijazma NK Mladost je vlasnik svoga nogometnog igrališta koje je u zavidnoj razini kvalitete travnjaka. Dakle, mi smo uvijek borili za sebe na naš način teškim radom i entuzijazmom a tako ćemo nastaviti i dalje a ne trgovanjem ili drugim načinima.
 6. NK Mladost se javlja i prijavljuje na sve natječaje za dodjelu sredstava urednim prijavama i projektima pa ako bude ikakav natječaj otvoren u sklopu HNS ili ŽNS vodstvo kluba će prijaviti uredan i kvalitetno pripremljen projekt.

Na kraju NK Mladost ima samo jedan stav a to je NOGOMET JE LJUBAV A NE POSAO! MLADOST ŽIVI VJEČNO!’, stoji u priopćenju.

(foto: facebook)

 

 

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.