IZGUBIO OD MOĆNOG MARSEILLEA: Primoštenu za dlaku izmaklo Europsko prvenstvo u jedrenju za klasu 470!

Jako malo je nedostajalo pa da Primošten 2017. godine ugosti najbolje europske jedriličare u klasi 470. U glasanju za domaćinstvo ovog prestižnog jedriličarskog natjecanja Primoštenci su izgubili od velikog Marseillea, i to za svega tri glasa.

Događalo se to u danskom gradu Aarhusu, gdje je u tijeku EP u spomenutoj klasi, a na kojem boje Hrvatske brane Šime Fantela i Igor Marenić, i gdje su predstavnici Jedriličarskog kluba Primošten pozvani da održe prezentaciju kandidature svoga mjesta za domaćina Europskog prvenstva. Primoštenci su u sklopu prezentacije upoznali nazočne s postojećem infrastrukturom kao i s onom koja bi se izgradila do 2017. godine, a nisu, naravno, propustili ni upoznati ih s prirodnim ljepotama Primoštena i okolice. S druge strane, kako smo kazali, stajao je Marseille, sa svojih 850 tisuća stanovnika i bogatom nautičarskom tradicijom, tako da je to zapravo, kako su istaknuli u JK Primošten, bila bitka ‘Davida i Golijata’.

jedrenje primosten

Najveća francuska luka na koncu je slavila sa 19 glasova, nasuprot 16 glasova za Primošten, što je, unatoč gubitku EP-a, veliko priznanje za Primošten, tim više što mu je to bila prva kandidatura za jedno ovakvo značajno natjecanje. Primjera radi, za Primošten su glasali Japanci, Australci, Španjolci, Grci, Rumunji, što je dobar kapital za ubuduće. Naime, iz JK Primošten, ohrabreni ovakvim podrškom, najavljuju kandidaturu za prvenstvo u nekoj drugoj klasi.

(Foto: HJS i JK Primošten – facebook)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.