Jabuka, Marenzi i Baltić solidno odvezli Veliku nagradu Kranja

Lorenzo Marenzi i Danijel Baltić, članovi šibenske  Fortice, nastupili su nedavno za hrvatsku juniorsku reprezentaciju na Velikoj nagradi Kranja, jakoj međunarodnoj utrci koja se u Sloveniji održava više od četiri desetljeća. Za našu nacionalnu vrstu vozio je i Tribunjac David Jabuka, član BK Zadra, koji je u konkurenciji 102 vozača iz deset  ekipa, odnosno reprezentacija (Slovenija, Bugarska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Srbija, Mađarska, Poljska, Italija), ostvario najbolji plasman od naših, zauzevši 16. mjesto. Samo dva mjesta niže u ukupnom poretku plasirao se Marenzi, koji je za razliku od Jabuke koji je izlazno godište, tek ove godine počeo voziti u juniorskoj konkurenciji, čime njegov rezultat još više dobiva na težini. Inače, njemu i Baltiću, također ulaznom junioru, utrka u ‘Deželi’ bio je peti nastup za juniorsku reprezentaciju, i kako kaže njihov trener u klubu i reprezentaciji Predrag Jokić, za sada su na pravom putu.

– Jako smo zadovoljni njima, momci su vrijedni i odlučni i uvjeren sam kako će svoju pravu vrijednost pokazati u svojoj drugoj juniorskoj godini – kazao nam je Jokić.

Inače, utrka u Sloveniji sastojala se od tri tehnički vrlo zahtjevne etape, čija je ukupna duljinaiznosila oko tristotinjak kilometara.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.