Jabuka ne pada daleko od stabla: Petra Bukić, kći Perice Bukića, najbolja je hrvatska vaterpolistica

U petak je, u kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, u organizaciji HVS-a, održana Noć hrvatskog vaterpola, upriličena kao podsjetnik na sjajnu godinu jednog od najtrofejnijih nacionalnih sportova, a u kojoj je vrhunac bilo osvajanje svjetskog zlata u režiji Tuckovih ‘barakuda’. Na svečanosti je tradicionalno proglašen najbolji hrvatski vaterpolist (u anketi Večernjeg lista), a on je Sandro Sukno, koji je prije par dana proglašen i najboljim svjetskom vaterpolistom. Ove godine prvi je put proglašena i najbolja hrvatska vaterpolistica. Priznanje je otišlo u ruke šibenske Zagrepčanke (ili zagrebačke Šibenčanke), reprezentativke i kapetanice državnih prvakinja Mladosti, Petre Bukić. To je još jedan dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla, s obzirom da je Petra kći jednog od najboljih, ako ne i najboljeg hrvatskog vaterpoliste u povijesti Perice Bukića.

Kad smo već kod Petre i njezine Mladosti, kažimo kako je zagrebački klub u polufinalu Finala Foura Kupa Hrvatske pobijedio šibensku Viktoriju sa 18:5, a do trijumfa su ih predvodile dvije bivše igračice kluba iz Crnice, Dina Lordan sa četiri te Matea Skelin sa tri postignuta gola. Mladostašice će u finalu igrati protiv vaterpolistica splitskog POŠK-a.

(foto: HVS)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.