Je li Perković mogao pametnije mijenjati u završnici i oteti Solinu još koju sekundu?

U tijeku su bili posljednji trenuci nedjeljnje utakmice Šibenik – Solin i već smo složili naslov i uvod članka o povratku narančastih na pobjedničke staze. Ali, ne kaže se uzalud, utakmica traje dok sudac ne odsvira kraj. A prije nego je arbitar dvoboja Luka Klaić posljednji put te večeri puhnuo u svoju zviždaljku, gosti su zatresli mrežu Šibenčana, doslovno u posljednjim sekundama i odnijeli u Solin vrijedan bod. Po svemu viđenom, nezasluženo, što je nakon utakmice priznao i pošteni Mirko Labrović, nekadašnji trener Šibenika, a danas strateg Solina. Ali, ne pobjeđuje u nogometu uvijek bolji. Postavlja se, međutim, pitanje, je li mogao domaćin biti pametniji u toj završnici, prije svega u ‘krađi vremena’, što nije baš popularno, ali je legitimno. Je li trener Šibenika Borimir Perković mogao mudrije, svrsishodnije mijenjati u završnim minutama? Te zamjene u samoj završnici, u tzv. ‘garbage timeu’, uglavnom i služe momčadi koja vodi za ukrasti koju sekundu, pa i minutu. I zato su se mnogi na tribini, ali i u novinarskoj kućici iznenadili kada je Perković u 88. minuti, kod vodstva 1:0, obavio dvostruku zamjenu (Banić i Ljubičić umjesto Alispahića i Fuština). Pitali su se zašto trener Šibenika nije izvadio jednog, pa nakon sljedećeg prekida drugog igrača, što se čini logičnije kada želiš ‘ukrasti vrijeme’. A upravo je ova utakmica pokazala koliko je važna svaka sekunda.

Kad smo već kod tih izmjena u samoj završnici, zanimljvi komentar napisao je Siniša Petrović, nekadašnji prvotimac Šibenika, a danas trener u ŠN Joso Bego.

‘Nikada ne stavljati igrače dvije minute u igru. Tu se dobiva najviše golova iz prekida. Šteta, ali rade to Mourinho i ostali veliki treneri’, komentirao je Petrović. Inače, Solin je izjednačujući gol zabio nakon prekida.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.