Jedan igrač narančastih za sada prednjači po statistici, kapetan se istaknuo po krađama

Prve četiri utakmice košarkaši Šibenika odradili su savršeno. Upisali su četiri pobjede, a za onu petu morat će se malo strpiti, i oni i njihovi navijači. Narančasti su, naime, slobodni u petom kolu, pa će na parket ponovno tek 12. studenog, kada će na Baldekinu ugostiti Cibonu.

Tu pauzu iskoristili smo da bacimo pogled na trenutačnu statistiku šibenskih igrača. A ona kaže da je najbolji strijelac Toni Vitali koji zabija 16 poena po susretu, a prate ga Filip Bundović (13.8), Ivan Mileković (12.3) i Domagoj Bašić (11.3).

gkk kk split 271017 11

Vitali je i najbolji skakač (7.0), a malo je iznenađenje da je drugi najbolji hvatač lopti Luka Pandurić (5.0), dok Radovčić i Bundović dijele treće mjesto (4.3). Slavonski Šibenčanin Pandurić na samom je, pak, vrhu po broju dodavanja (3.3), a Vitali je i ovdje visko, na drugom mjestu (3.0).

gkk kk split 271017 13

Izdvojit ćemo još i krađe lopti, pa ćemo kazati da je najveći ‘lopov’ Bašić (2.5), koji je treći kradljivac lige, iza Junakovića i Ivanova.

gkk-darussafaka-domagoj-basic-200916-1

Što se tiče ekipne statistike, kažimo kako je obrana ove sezone glavni forte Šibenika. Naime, narnačasti po susretu primaju svega 68.5 poena po susretu, manje prima tek Cedevita (67.0). Kada je riječ o broju postignutih koševa, Anzulovićeva momčad se s prosjekom od 83.8 poena po utakmici nalazi na četvrtom mjestu, iza Cedevite (96.5), Zadra (95) i Škrljeva (84.5).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.