Jedna dvorana u Budimpešti uskoro će ponijeti ime najvećeg šibenskog sportskog sina – Dražena Petrovića

Ove godine, 7. lipnja, obilježit će se 25 godina od tragične pogibije najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena Dražena Petrovića. Sjećanje na njega čuva se na razne načine, podizanjem spomenika, imenovanjem trgova, otvaranjem muzeja, odigravanjem turnira u njegovu čast, a jedan od najvećih promicatelja košarkaškog Mozarta je Škola košarke Dražen Petrović i svi oni dječaci i djevojičice koje zovemo ‘Draženovom djecom’. A od 7. lipnja i jedna će sportska dvorana u Budimpešti nositi ime najvećeg šibenskog sportskog sina. Naime, hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i đački dom u Budimpešti – HOŠIG povodom 25. godišnjice njegove smrti svoju će sportsku dvoranu nazvati po Draženu Petroviću, a istog će se dana postaviti spomen-ploču u njegovu čast.

drazen22102016-049

Toj svečanosti nazočit će i Draženova majka Biserka Petrović te brat Aleksandar. Inače, sjećanje na Dražena čuva se u još jednom mađarskom gradu, Szeksardu, gdje se već četvrt stoljeća, na njegov rođendan – 25. listopada, održava košarkaški turnir, za što je glavni krivac Maria Harsanyi, žena koja taj način čuva uspomenu na Našeg malog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.