Jedriličarski spektakl u šibenskoj luci – finale WSC Match Race regata

 

Od 4. do 6. studenog, u organizaciji Wave Sailing centra i JK Val, u Šibeniku će se održati finalna match race regata. Odlučujuća je to utrka iz serije WSC Match Race regata koje su se ove jedriličarske sezone održavale pred šibenskom rivom. Riječ je o dinamičnim, kontaktnim ‘jedan na jedan’ utrkama, koje traju oko petnaest minuta, a sudjelovanje u finalu zasad je potvrdilo šest posada.

Na startu finala WSC Match Racea pojavit će se hrvatske posade Hrvoja Petrovića, Tonka Rameše, Tea Piasevolija, Ratka Štibrića, Borisa Sabolića i olimpijca Pavla Kostova, dok će iz Slovenije doći posada Bojana Rajara. Konačan popis posada bit će objavljen dan prije početka regate. Osim što se radi o finalnoj WSC Match Race regati, utrka je ujedno i državno prvenstvo.

match race regata 1

Iz Wave Sailing centra napominju da su, osim sportskih, ciljevi manifestacije promocija Šibenika i produljenje turističke sezone, budući da su jesenjski i zimski mjeseci u šibenskim match race regatama –  udarni. Također, ove se godine finalna WSC Match Race regata organizira u sklopu akcije ‘Tikula za Val’, kojom se prikupljaju sredstva za gradnju novih prostorija JK Val. Stoga organizatori pozivaju sve ljubitelje jedrenja i prijatelje Vala da donaciju uplate na žiro račun Jadranske banke: IBAN  HR9524110061520000599 / Model HR 00 Poziv na broj 1928 – 2016.

Finalna WSC Match Race regata snimat će se s tvrđave sv. Mihovila, sa šibenske rive, iz gumenjaka te iz drona, a uskoro će se cijeli snimljeni materijal naći na WSC-ovom YouTube kanalu. Za iduću godinu iz Wave Sailing centra najavljuju novu, još atraktivniju sezonu match race regata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.