JERONIMO ŠARIN: Prvi ću otići ako se klub sljedeće sezone ne odluči na iskorak

Iako je na jutrošnjoj presici u prvom planu trebalo biti sutrašnje gostovanje ‘Građana’ u Gorici u prvom kolu Lige za prvaka, zanimljiviji dio izlaganja Jeronima Šarina bio je onaj pod točkom ‘razno’. Pa je tako iznio i neke zanimljive detalje oko toga što se događalo za vrijeme ovog posljednjeg prijelaznog roka, a u kojem, kao što je poznato, GKK Šibenik nije ‘upecao’ niti jednog igrača.

– Kao prvo, želim kazati kako me žalosti kada se po društvenim mrežama ‘pljuje’ po Dogus Grupi, jer da nije njih ne bi bilo ni nas, odnosno igrali bismo ‘od mosta do mosta’. Zahvaljujući njima uspjeli smo se dignuti iz treće u prvu ligu i svi koji vole ovaj klub trebali bi zapaliti svijeću što su došli, a još jednu svijeću zapaliti da i dalje ostanu s nama. Mi smo vjerojatno jedini klub u Hrvatskoj koji 90 posto sredstava dobiva od sponzora, a sigurno smo jedini koji ta sredstva dobivaju od sam jednog sponzora, Dogus Grupe – osjetio je Šarin potrebu da ‘stvari izvede na čistac’.

Dodao je kako su u protekle četiri godine Turci ispunili sva svoja obećanja.

– Problem je, međutim, što neki drugi ‘prijatelji’ kluba nisu održali svoju riječ, a upravo to se dogodilo po pitanju nedolaska pojačanja za Ligu za prvaka. Takvi su mi davali signale da je sve u redu, da krenem u pregovore s novim igračima, međutim, kada se stvar trebala konkretizirati, kada je već sve bilo dogovoreno, povukli su se – objašnjava trener narančastih, a da su najavljena pojačanja već potpisali ugovore mogli smo se uvjeriti i na svoje oči.

gkk alkar 031015 13

Šarin je iznio i neke konkretne brojke.

– Mi smo od Grada Šibenika za ovu godinu dobili 300 tisuća kuna (inače, proračun kluba za aktualnu sezonu iznosio 2,5 milijuna kuna, što znači da je 2,2 milijuna pokrila Dogus Grupa, op.a.). S druge strane, klubovi s kojima se volimo uspoređivati od svojih su lokalnih samouprava dobili daleko više. Pa je tako Zadar iz gradskog proračuna dobio šest milijuna kuna, Split četiri milijuna kuna, a Alkar milijun kuna. Istina je da su proračuni Splita i Zadra veći od onog Grada Šibenika, ali nisu veći deset ili osam puta. Također, zanimljiv je podatak i da Grad Šibenik za sportske klubove  izdvaja 1,8 posto proračunskih sredstava, a ostali gradovi 3,3 posto. Neki će sada reći da Šibenik ima dva muška košarkaška prvoligaša, ali i ta zbrojena svota od 600 tisuća kuna daleko je od one koje dobivaju naši susjedi – istaknuo je Šarin, dodajući kako ovo nije nikakvo politiziranje, već samo iznosi činjenice.

Šarin je doveo u pitanje i svoj ostanak na klupi Šibenika sljedeće sezone.

– Ne odluči li se klub dogodine na iskorak, prvi ću otići. Prosječnost me ne zanima, a slično, vjerujem razmišljaju i neki igrači poput, recimo, Petanija. Mislim da je navijačima već dosta priče o razvoju mladih – bio je otvoren Šarin.

Dakle, klub s Baldekina je, po svemu sudeći, na prekretnici i bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari rasplesti, hoće li se dogodine uključiti u borbu s ‘velikima’ ili će utonuti u prosječnost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.