JK Val poziva u Školu jedrenja

JK Val i ove godine organizira Školu jedrenja, te pozivaju svu djecu od sedam do deset godina da im se pridruže i steknu osnovne vještine jedrenja i snalaženja na moru.

Polaznici će naučiti osnove jedrenja, upoznat će se s jedrilicom klase Optimist, s osnovama sigurnosti na moru, naučit će vezati čvorove, saznat će sve o vjetrovima na Jadranu, a s vremenom će se započeti i s praktičnim aktivnostima na moru.

Iz Vala pozivaju sve roditelje djece koja su zainteresirana za Školu jedrenja, na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 2. srpnja, u 10 sati ispred zgrade u izgradnji Jedriličarskog kluba Val u Docu.

Navigare necesse est iliti ploviti se mora, latinska je izreka koja je stoljećima bila temelj postojanja gradova na moru. Šibenik dakako nije iznimka, a na tradiciji pomorskih znanja i održavanju ‘kulture grada na moru’ još od 1928. predano radi Jedriličarski klub Val.

Val ovoga  trenutka ima vrhunske natjecatelje u klasama Optimist i Laser, godišnje sudjeluje i organizira na desetke regata, od kojih je najznačajnija i međunarodno cijenjena  ‘Šibenska regata krstaša’, a uskoro će useliti i u nove prostorije u Docu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.