Josip Teskera uoči svog prvog nastupa na seniorskom SP-u: ‘Sanjam, ovo je najbolja stvar u mom životu!’

Pred hrvatskom taekwondo reprezentacijom najvažnije je natjecanje u 2019. godini – seniorsko Svjetsko prvenstvo. Boje Hrvatske u Manchesteru branit će 16 boraca, po osam muških i ženskih, a u tom izabranom društvu je i sedamnaestogodišnji Kninjanin Josip Teskera.

Članu TKD kluba DIV Knin to će biti prvi nastup na svjetskoj smorti, a iza njega su iznimno naporne i dugotrajne pripreme u trajanju od gotovo dva mjeseca. Jedno vrijeme proveo je i u Splitu i Makarskoj, gdje je trenirao te sparirao s najboljim borcima iz Hrvatske.

– Ovo je najbolja moguća stvar u mom životu koja mi se mogla dogoditi, do prije nekoliko mjeseci nisam niti sanjao da će se sve ovako dobro razvijati. Na ovom prvenstvu moram pružiti svoj maksimum, a sve ovo bit će mi jedno veliko novo iskustvo s obzirom da sam tek zakoračio u seniorski uzrast – kaže Josip, koji je 2017. godine osvojio broncu na Europskom prvenstvu za juniore.

Inače, u taekwondou svjetsko seniorsko prvenstvo održava se svake dvije godine, a ovo je predolimpijska godina pa će konkurencija biti iznimno jaka s obzirom da će se skupljati bodovi za Tokio 2020. godine.
– Sanjam i probat ću napraviti iskorak u svojoj karijeri – kazao je uzbuđeni Teskera uoči nastupa na velikoj sceni, na kojoj je kninski klub svoje predstavnike imao 2009., 2011., 2013., 2015., a imat će, zahvaljujući Josipu, i 2019. godine. Svjetsko prvenstvo u Manchesteru počinje 15. svibnja, a mladi Kninjanin vatreno će krštenje imati dan kasnije. Želimo mu puno sreće. I da mu se snovi ostvare!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.