Juraj Pleadin, novi biser na Baldekinu: ‘Šibenik je moja budućnost, ali DOŠK nikad neću zaboraviti’

Kao jednog od najtalentiranijih košarkaša svoje generacije htjeli su ga i vabili mnog klubovi, a na kraju se odlučio za GKK Šibenik. On je Juraj Pleadin, 14-godišnji biser iz Drniša, s kojim je klub s Baldekina ovih dana potpisao ugovor do 2025. godine, zajedno s još jednim mladim talentom, 15-godišnjim Ivanom Živkovićem. Zašto je nakon DOŠK-a  odlučio karijeru nastaviti baš u Šibeniku?

 – Pa, već godinama idem sa Šibenikom na razne turnire po Hrvatskoj i inozemstvu. Ekipa me je primila odlično i mislim da imam mjesta za razvoj pored takvih odličnih momaka. Što je najbitnije, osjećam se kao kod kuće i znam da mogu puno napredovati i individualno i timski. Mislim da bismo mogli napraviti dobre rezultate ove i sljedećih sezona. Slažemo se odlično, i izvan terena provodimo puno vremena, družimo se, nekad otiđemo na basket, u kino – priča nam Juraj, dodajući kako je odluka o selidbi na Baldekin donesena unutar obitelji.

Od DOŠK-a i bivših mu suigrača, dodaje, nije mu se bilo lako oprostiti. Ali, ističe, život ide dalje.

  -Želio bih se zahvaliti svojim suigracima i trenerima koji su mi uvijek davali vjetar u leđa. Prošli smo svega i svačega. DOŠK neću nikad zaboravit jer stvarno smo odigrali mnogo turnira, utakmica, i sve to dovelo je do moga napretka koji su prepoznali mnogi klubovi – veli mladi košarkaš.

juraj pleadin 5

Pleadin je bio jedan od udarnih članova paklene DOŠK-ove generacije, kojoj je gore potpisani dao nadimak ‘nepobjedivi’, a koji su prihvatili i sami igrači i navijači drniškog kluba.

 – Odigrao sam mnogo turnira i utakmica za DOŠK, ali najdraža utakmica mi je ona protiv Cedevite za treće mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete. Nakon poraza od Zadra u polufinalu stisli smo zube i sutradan ostavili srce na parketu protiv Cedevite. I, naravno, pobijedili smo. Tada nije bilo bitno tko je koliko koševa dao, tko je zaslužan, jedino je bilo bitno da smo donijeli tu medalju u Drniš. To je bila kruna generacije i već se sve bližilo kraju. Nakon toga osvojili smo još Školsko prvenstvo, ali ipak draža mi je bronca s Prvenstva Hrvatske – kaže Juraj, koji je svjestan da će u Šibeniku imati jaku konkurenciju.

 – Šibenik je pun mladih talenata, ali to je bio i jedan od preduvjeta za moj dolazak, jer što je bolja konkurencija bit će mi teže, odnosno inspirativnije, više ću napredovati, imat ću više motivacije – ističe talentirani košarkaš.

sk-drazen-juraj-pleadin

Kao i svi sportaši i on sanja dan kada će zaigrati za prvu momčad. Pred punim Baldekinom, pred Funcutima.

– Za to se i trenira, ali ispred mene je još puno rada i prolivenog znoja, trebam još puno vježbati da bih došao do tog nivoa. Na meni je samo da treniram – zaključio je Juraj Pleadin.

(foto: facebook)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.