KADETSKO PH Smolić šesti, Jusić sedmi među laserašima

U Zadru je proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju za kadete. Jedrilo se u četiri klase, a u njih tri (Optimist, Laser 4.7, 420) svoje predstavnike imao je i JK Val iz Šibenika, pa se u Zadar otputovalo s dva kombija i tri trenera. Na žalost, vremenske prilike nisu išle na ruku natjecateljima. Bezvjetrica je stvarala velike probleme, pa su na kraju optimisti odradili svega dva plova, pa prvenstvo za njih nije bilo valjano. U ostalim klasama odrađeno je pet jedrenja.

jedrenje ph 2

Međutim, rezultati mladih šibenskih jedriličara bili su skromniji od onih na koje su nas navikli. To se prvenstveno odnosi na laseraše, u kojoj su boje Vala branili reprezentativci Marko Smolić i Ante Jusić. Ovaj potonji dobro je krenuo, u prvom plovu bio je drugi u drugom treći, ali u sljedeća tri jedrenja je zakazao i u konačnici zauzeo sedmo mjesto. Smolić je, pak, zauzeo šesto mjesto.

U klasi 420 boje šibenskog kluba branio je dvojac Juraj Radačić i Hrvoje Svračak, kojem je to bio prvo veće natjecanje u ovoj klasi. Valovci su na kraju zauzeli šest mjesto.

roko copic

Što se tiče klase Optimist, u ona dva odrađena jedrenja koja se na koncu nisu bodovala za PH Roko Copić zauzeo je sedmo mjesto, Šimun Vlahov 25., Katja Frua 80., a Marin Bačelić 123. mjesto.

(Foto: HJS/Nikola Šiško, Arhiva ŠP)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.