Kako će Šibenik kao drugoligaš vraćati kredit? Odgovor je jednostavan – neće!

Sinoć u Puli nije ‘zapucana’ samo prva liga, već, bojimo se, i dugoročna stabilnost kluba sa Šubićevca. S onom Collinsovom loptom, ‘nebu pod oblake’ vrlo vjerojatno je otišla i priča o ulasku stranih investitora u klub. Uostalom, i neki ljudi iz vodstva Šibenika isticali su kako ulagače zanima samo ulazak u prvoligaški klub.

To je prvi dio šibenske nogometno – financijske priče. Onaj drugi vezan je uz kredit u iznosu od 5,8 milijuna kuna, kojeg je klub prvenstveno podigao kako bi riješio zaostale dugove, te samim tim dobio licencu za prvu ligu. Željeni papir na koncu je i dobiven, ali sada, na žalost, služi samo kao tužni podsjetnik na propuštenu priliku.

I prije nego su prvoligaške nade potonule u pulskom akvatoriju, bilo je upitno kako će HNK Šibenik vratiti spomenuti kredit. A sada se ta misija pogotovo čini nemogućom.

hnk sibenik

Sve zanima kako će HNK Šibenik kao drugoligaš vraćati pola milijuna kuna mjesečno? Odgovor je, međutim, vrlo jednostavan – neće ga vraćati. Otplatit će ga netko drugi, odnosno Grad Šibenik, koji je jamčio za kredit.

O tim i nekim drugim stvarima htjeli smo danas popričati s  klupskim čelnicima. Ali, zamolili su nas da pričekamo dan, dva, da se emocije malo slegnu. I razumijemo ih, pa nismo htjeli upirati. Neka nam rane svima malo zacijele, neka se glave malo razbistre, pa ćemo vidjeti kako dalje, odnosno može li se klub sa Šubićevca oporaviti od ovog knockdowna.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.