Kako je Vukovarca Žiksa susret u jednoj jezerskoj pizzeriji doveo u šibensku odbojkašku obitelj

Kada je proteklog ljeta u Jezerima na otoku Murteru došao raditi kao pizza majstor, mladi Vukovarac Živojin Mrđanov vjerojatno nije ni sanjao da će ga jedan susret u lokalu u kojem je radio odvesti natrag njegovoj najvećoj ljubavi – odbojci. Žiks, kako ga zovu prijateji, tim se sportom bavio od svoje 12 godine i aktivno igrao sve do nedavno. Onda je uslijedila jednogodišnja pauza od odbojkaških treninga i tko zna koliko bi potrajala da nije bilo tog susreta u jezerskoj pizzeriji.

– Šime Vulin jedan je od najzaslužnijih zašto sam završio u Šibeniku. Upoznao sam se s njim i sprijateljio dok sam radio kao sezonac u Jezerima, a kako smo oboje odbojkaši, brzo smo se ‘kliknuli’. On me spojio sa Paškom Skelinom, trernom OK Šibenik 91, i ostalo je, kako se kaže, povijest – priča nam 23-godišnji Vukovarac.

odbojkas zivojin mrdanov 3110118 1

Za one koji ne znaju, Jezeranin Šime Vulin dugogodišnji je hrvatski odbojkaški reprezentativac, koji je nakon u Hrvatske odbojku igrao Italiji, Nizozemskoj, Egiptu, Francuskoj, a trenutno je član jednog portugalskog kluba.

Što se tiče Živojina, njega je u svijet odbojke uvukla starija sestra, pa je tako godinu dana, kaže, trenirao s curama.

– Sve dok nisam saznao da u Vukovaru postoji i muški odbojkaški klub, ha-ha – smije se Živojin.

Osim za MOK Vukovar, gdje mu je trener bio Rudolf Tomić, igrao je i za osječku Mursu, gdje su ga vodili treneri Zvonimir Bogdanović i Tomo Paun.

zivojin 1

A sada ga je pod svoje, u OK Šibenik 91, uzeo Paško Skelin, za kojeg je pun riječi hvale.

– Njegovi treninzi su zaista posebni i motivirajući. Cijeli moj život trenutno se vrti oko odbojke, tako da sam potpuno posvećen treninzima. Jer, bez ‘krvi, znoja i suza’ nema rezultata.

odbojkas zivojin mrdanov 3110118 4

Odbojka jest njegova prva ljubav, koja ga je i dovela u Šibenik. Ali, kaže Žiks sa smješkom, ne bi imao ništa protiv da se dogodi i jedna druga ljubav.

– Čovjek se ovdje može zaljubiti svaki dan, u ljepotu vašeg kraja, more, sunce, plaže. A i djevojke su jako zgodne, pa ako se dogodi neka ljubav, dobrodošla je – veli Živojin, koji je za sada odigrao dvije utakmice za OK Šibenik 91. I u obje su pobijedili.

– Trenutno smo treći na ljestvici u Proj ligi i ove subote dočekujemo Croatiju, koja je dobra ekipa. Ali, idemo dobiti i tu utakmicu, makar, kako kaže moj suigrač i prijatelj Ante Mišura, ostavili dušu na parketu – zaključio je šibenski Vukovarac Živojin Mrđanov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.