Dvije medalje su u džepu, stiže i treća

Karmela Makelja i Snježana Prgomet osvojile svjetske bronce, Nives Radić u subotu se bori za zlato

Karmela Makelja i Snježana Prgomet osvojile su brončane medalje na seniorskom Svjetskom prvenstvu u kickboxingu. Nakon pobjede u četvrtfinalu Makelja se nije uspjela probiti u finale discipline low kick (-56kg), pobijedila ju je Francuskinja Julina Nilusmas.

– Nije uspjela nametnu svoju taktiku borbe, te je izgubila odlukom sudaca. Karmeli je ovo druga medalja sa svjetskih prvenstava – izvijestio nas je Damir Lambaša, trener KBK-a Dalmatino.

Snježana Prgomet je, pak, nakon pobjede koja joj je osigurala medalju, pružila izvanredan meč protiv vrhunske Izraelke Daniele Pashaev u polufinalu.

– Meč je bio prepun izmjena udaraca i sjedne i s druge strane. Na kraju se nikako ne možemo oteti dojmu da su Izraelku malo ‘pogurali suci. Ipak, za Snježanu medalja sa svjetskog prvenstva je odličan uspjeh – kazao je Lambaša.

Dodajmo kako se treća članica Dalmatina koja brani boje Hrvatske na prvenstvu, Nives Radić (low kick +70 kg), za svjetsko zlato bori u subotu, a suparnica joj je aktualna svjetska prvakinja Brazilka Valdirene Stanski.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.