Kinezi ‘razbili’ Hrvatsku bez Šarića

Ono što se dalo predvidjeti, danas se i ostvarilo. Hrvatska U-19 reprezentacija, nemotivirana i demoralizirana, izgubila je od Kine i tako u konačnici zauzela tek osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Pragu. Kinezi su doslovno ‘razbili’ vršnjake iz Hrvatske koja je igrala bez svoje prve violine Darija Šarića. Na kraju je bilo ‘samo’ 94:80, iako su smo u jednom trenutku gubili čak 34 razlike! U ovom se susretu najbolje vidjelo koliko Šibenčanin znači ovoj momčadi, koliko je bez njega igra Hrvatske sterilna. Osim toga ‘nećemo otkriti Ameriku’ ako kažemo da bi hrvatski košarkaši, da su mogli, najradije preskočili ovu utakmicu, kao i onu jučerašnju protiv Španjolske. Jer, za njih je prvenstvo završilo četvrtfinalnim porazom od Srbije. I zato je angažman u posljednja dva susreta i bio takav kakav je bio. Što se tiče brojki s današnje utakmice, onih šibenski, Gabrić je upisao 12 poena i 4 skoka, Gulam se nije upisao u listu strijelaca ali je zato imao 8 asistencija i 4 ukradene lopte, dok je Junaković današnju utakmicu ‘prespavao’.

KADETI SVLADALI UKRAJINU

franko kalpić kosarka

 

Kažimo kako je je danas na parket istrčala i naša U-16 reprezentacija. Na jakom turniru u Francuskoj, nakon jučerašnjeg poraza od Grka, svladali su vršnjake iz Ukrajine rezultatom 92:83. Od tri šibenska predstavnika, valja izdvojiti učinak Franka Kalpića koji ubacio 4 koša te upisao čak 10 skokova. Radovčić se nije upisao u listu strijelaca dok njihov klupski kolega Badžim danas nije bio u zapisniku za utakmicu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.