Klarin: Ministarstvo potvrdilo da je Kulušiću zabranjeno biti član IO županijskog Nogometnog saveza

Saborski zastupnik Ivan Klarin 10. lipnja uputio je zastupničko pitanje ministru znanosti, obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru u vezi članstva saborskog zastupnika Ante Kulušića u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza. Početkom srpnja Klarinu je stigao odgovor ministra Mornara na ovu temu kojeg je saborski zastupnik u cijelosti dostavio medijima.

Iz odgovora Ministra Vedrana Mornara vidljivo je da je Služba sportske inspekcije ministarstva, znanosti, obrazovanja i sporta obavila inspekcijski nadzor nad Nogometnim savezom Šibensko-kninske županije, te da je doneseno rješenje kojem je Nogometnom savezu Šibensko-kninske županije zabranjeno da u njemu poslove člana Izvršnog odbora obavlja dužnosnik Ante Kulušić.

-Rješenjem Službe sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 7. travnja 2015. godine odbijena je žalba Ante Kulušića izjavljena na rješenje sportske inspektorice od 30. siječnja 2015. godine, a koje je doneseno u postupku inspekcijskog nadzora nad Nogometnim savezom Šibensko-kninske županije. Rješenjem je Nogometnom savezu Šibensko-kninske županije zabranjeno da u njemu poslove člana Izvršnoga odbora Saveza obavljaju dužnosnici Ante Kulušić i Valentin Pranjić, jer je njihovo članstvo u Izvršnom odboru Saveza u suprotnosti sa člankom 46. stavkom 5. Zakona o sportu – stoji u odgovoru ministra Mornara.

– Ovim je evidentno da Ante Kulušić krši odredbe Zakona o sportu, te je njegovo članstvo u Hrvatskom nogometnom savezu protivno zakonskim propisima Republike Hrvatske – poručuje Klarin.

Zastupničko pitanje Ivan Klarin odgovor-2

Zastupničko pitanje Ivan Klarin odgovor-3_2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.