Klaudia Periša – najbolji je strijelac hrvatskog prvenstva, a još nema ni 20 godina

Kako sada stvari stoje, ovo bi mogla biti sezona Klaudije Periše. Članica ŽKK Šibenik igra u fantastičnoj formi i lokomotiva je koja mladi sastav s Baldekina vuče naprijed. S tim da je i sama jako mlada. Naime, još nije napunila dvadeset godina, ali igra kao da je prekaljena veteranka. Brojke sve govore. Plavokosa Šibenčanka najbolji je strijelac domaćeg prvenstva, s 25 postignutih koševa po utakmici, i gotovo na svakom susretu ima double-double učinak.

zkk sibenik klaudia perisa

– Iskreno, nisam očekivala da ću baš ovoliko zabijati. Ali, mlada smo ekipa u kojoj netko mora povući. Danas sam to ja, sutra će biti netko drugi, važno je da napredujemo kao ekipa. Što se mojih osobnih igara tiče, da, zadovoljna sam, ali uvijek ima prostora za napredak – kaže Klaudia, koja je ovog vikenda Zadru utrpala 39 poena, čemu je dodala 12 skokova i četiri asistencije.

Da njezino vrijeme tek dolazi potvrđuje i uvrštavanje na širi popis hrvatske seniorske reprezentacije. Do sada je bila standardna članica kadetske, juniorske te U20 nacionalne vrste s kojom je ovog ljeta nastupila na U20 Europskom prvenstvu.

klaudija perisa

– Velika je čast što sam uvrštena na širi popis, reprezentacija je uvijek posebna priča. Na to  gledam kao na nagradu za dosadašnji rad, ali i kao na dodatni motiv da nastavim naporno trenirati i pokušam jednog dana izboriti mjesto među 12. Međutim, ne opterećujem se previše time, najvažnije je da dajem sve od sebe na parketu, pa će mi se to valjda vratiti – zaključila je Klaudia Periša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.