MARKO FRŽOP U NOVOJ AFRIČKOJ AVANTURI: Čeka ga 900 kilometara off roada u ekstremnim uvjetima

Dok Tribujac David Jabuka ispunjava dječačke snove vozeći na ovogodišnjem Tour of Croatia, nekoliko tisuća kilometara dalje Vodičanin Marko Fržop danas počinje prvu etapu devetodnevne utrke JoBerg2C, koja se vozi u Južnoafrićkoj Repubilici, od Johannesburga do Durbana. Riječ je o jednoj od najzahjtevnijih svjetskih MTB utrka, dugoj 900 kilometara, koja se vozi po iznimno teškom terenu i u ekstremnim vremenskim uvjetima s obzirom da se odvija na iznad 1.500 metara nadmorske visine. Međutim, u nedavnom razgovoru Marko nam je kazao ‘volim pomicati svoje granice’ i ova se utrka svakako uklapa u tu priču.

marko frzop

Inače, članu Biciklističkog kluba Faust Vrančić ovo neće biti prva utrka u Južnoafričkoj Republici. Naime, prošle je godine vozio na Cape Epicu, vjerojatno najrazvikanijoj svjetskoj MTB utrci.

mtb joberg

– JoBerg2C nije ništa manje zahtjevan od Epica. Dapače, ova utrka je možda i teža, te se vozi samostalno, dakle bez partnera. Ali, kako sam kazao, težim novim izazovima – rekao nam je u spomenutom razgovoru Marko, kojeg smo odradili prije njegovog odlaska u Španjolsku, na Andalucia Bike Raceu, još jednoj superteškoj etapnoj utrci, a koju je Marko sjajno  odvozio.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.