Košarkaši počeli s pripremama za Rio, Dario kaže: ‘Riješili smo se gubitničkog mentaliteta’

Nakon kratkog odmora hrvatska košarkaška reprezentacija ponovno je na okupu. Igrači koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama, u Svetom Martinu počinju pripreme za najvažniji sportski događaj na svijetu. Pod budnim okom izbornika Ace Petrovića i njegovog stručnog stožera naši će olimpijci, među kojima su i Šibenčani Dario Šarić i Miro Bilan, trenirat će u tom mjestu do 26. srpnja, kada putuju u Argentinu, gdje će se održati turnir na kojem će osim domaćina i Hrvatske nastupiti još Brazil i Srbija.

– Jedan od motiva u kvalifikacijama bio nam je da se riješimo gubitničkog mentaliteta koji nas je pratio, i u tome smo uspjeli.. Dokazali smo da posjedujemo kvalitetu, a izbornik Petrović točno je osjetio što nam treba – kazao je Dario Šarić koji je prije par dana potpisao ugovor s Philadelphijom Sixersima, tako da u Rio putuje miran i rasterećen.

Podsjetimo, olimpijski košarkaški turnir počinje 7. kolovoza, a Hrvatska će igrati u skupini s Brazilom, Argentinom, Litvom, Španjolskom i Nigerijom.

(foto: FIBA)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.