Više

    Košarkaški talenti s Baldekina ići će na usavršavanje u Tursku, a oni najbolji i u SAD

     

    Uzlazna putanja GKK Šibenik počela je uspostavljanjem suradnje s Dogus Grupom. Dolazak moćne turske megakorporacije za glavnog sponzora narančastih uvelike je kumovalo promociji kluba s Baldekina u najviši rang hrvatske košarke. Međutim, ne misli se stati na tome. Naime, u Dogus Grupi ulažu ne samo u sadašnjost, već i u budućnost GKK Šibenik. O čemu se točno radi objasnio nam je Bašar Egemen, član uprave GKK Šibenik i predstavnik Dogus Grupe.

    – Kada smo odlučili poduprijeti GKK Šibenik, jedan od naših glavnih ciljeva bio je pomoći u razvoju mladih igrača, dati im priliku da igraju na višem nivou. Kao što je poznato, Dogus Grupa nedavno je postala vlasnik poznatog turskog košarkaškog kluba Darussafaka, koji se trenutno natječe u drugoj turskoj ligi, i vrlo vjerojatno će se sezone boriti za ulazak u najviši rang.

    BRATSKI KLUBOVI

    Naš je cilj uspostavljanje sinergije između GKK Šibenik i Darussafake, a ta će se suradnja, između ostalog, očitovati i na način da ćemo slati mlade, perspektivne igrače iz Šibenika na daljnje usavršavanje u Tursku, gdje će raditi pod paskom iskusnih trenera. Vjerujemo da će to doprinijeti  njihovom igračkom razvoju i, u konačnici, pomoći i GKK Šibenik da postane još jači klub, jer ti će igrači jednog dana biti nosioci igre narančastih – kazao nam je Bašar Egemen, dodajući kako je moguće da pojedini igrači i ostanu igrati u Darussafaki.

    Nije isključeno, kazao je, i da neki igrači krenu i u obrnutom smjeru, odnosno, da pojedini košarkaši Darussaffake dođu na Baldekin.

    – Želimo da Šibenik i Darussaffaka budu bratski klubovi, dakle, ta će se suradnja odvijati na više nivoa. Time ćemo, nadam se, pridonijeti i općenito jačanju hrvatsko – turskog prijateljstva – kazao je Bašar Egemen, koji nam je otkrio kako je Dogus Grupa potpisala i poseban ugovor s poznatim IMG Institutom koji provodi razne programe po pitanju razvoja mladih sportaša.

     

     

    ZALOG ZA BUDUĆNOST

    – U suradnji s njima igrače koji zadovolje određen nivo slat ćemo na daljnje usavršavanje u SAD – istaknuo je Bašar Egemen.

    Prvi igrači iz Šibenika, dodao je, put Turske će sljedećeg ljeta. Naravno, ključnu ulogu kod odabira imat će treneri, a u cijeli taj program aktivno će biti uključen i Ibrahim Kutlay, legenda turske košarke, a danas predsjednik Darussaffake.

    – Dakle, da rezimiramo. Na ovaj program treba gledati kao na zalog za budućnost, kao na naš doprinos u stvaranju svijetle budućnosti šibenske košarke – zaključio je Bašar Egemen.

    Funcuti su ‘ludi’ poput turskih navijača

    Osim o budućnosti kluba s Baldekina, u razgovoru s Bašarom Egemenom, dotakli smo se, naravno, i aktualnih događanja u GKK Šibenik, točnije premijerne sezone narančastih u A1 ligi.

    – Startali smo loše, s tri poraza. Što je, možda bilo i za očekivati s obzirom da većina naših igrača nema iskustva igranja u prvoj ligi. Ali, kada se pogleda ljestvica, ti  porazi bili su od ponajboljih momčadi, Kvarnera, Zaboka i Zagreba. Sada je situacija puno bolja, momci su zaredali s pobjedama i nadam se kako ćemo 2013. godinu završiti sa šest uzastopnih pobjeda, što bi bio odličan uspjeh.

    – Kakve su ambicije za ovu sezonu?

    – Biti prvi! Šalu na stranu. Ovo je premijerna sezona u najvišem rangu i ne želimo pred momčad stavljati neke prevelike imperative. Želimo da momci uživaju u košarci, da igraju lijepu košarku, pa što bude. Naravno, bilo bi lijepo biti među prve četiri, pet momčadi, izboriti Ligu za prvaka i  tako razveseliti naše vjerne navijače.

    – Turski navijači slove kao najluđi u Europi. Što kažete na Funcute?

    – I oni su ludi, ha-ha. Lijepo je imati tako strastvene navijače, takve nema niti jedan košarkaški klub u Hrvatskoj i na to možemo biti ponosni. Oni iz naših igrača izvlače maksimum – zaključio je Bašar Egemen.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Druženje učenika TUŠ-a i djece iz ‘Kamenčića’ u...

    'I od malo se može puno' naziv je današnjeg susreta u Turističko ugostiteljskoj školi na kojem su dobru energiju i suradnju dijelili učenici TUŠ-a,...

    Borovište će ‘gorjeti’, uoči velikog derbija stigla sjajna...

    Borovište će u subotu 'gorjeti'. 'Koplja će ukrstiti' Zagora i Zadar, dvije vodeće momčadi 3.NL jug. Unešićani su prvi s bodom više i u...

    Osumnjičena dvojica ‘krajiških’ zapovjednika. Mlađi je u šibenskom...

    Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe kriminalističke policije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom...

    NAJNOVIJE

    Druženje učenika TUŠ-a i djece iz ‘Kamenčića’ u pripremi ručka za malo novca

    'I od malo se može puno' naziv je današnjeg susreta u Turističko ugostiteljskoj školi na kojem su dobru energiju i suradnju dijelili učenici TUŠ-a,...

    Borovište će ‘gorjeti’, uoči velikog derbija stigla sjajna vijest za Zagoru, predsjednik poručio: ‘Vjerujem da ćemo se u subotu navečer svi skupa radovati’

    Borovište će u subotu 'gorjeti'. 'Koplja će ukrstiti' Zagora i Zadar, dvije vodeće momčadi 3.NL jug. Unešićani su prvi s bodom više i u...

    Osumnjičena dvojica ‘krajiških’ zapovjednika. Mlađi je u šibenskom pritvoru

    Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe kriminalističke policije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i Splitu dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom...