Krečak kaže kako nije dao ostavku, nego uzeo time out, novi član Uprave HNK Šibenika tražit će se putem natječaja?

U klubu sa Šubićevca protekle dane neće pamtiti po dobrom. Iznenadna smrt Damira Ćapina, člana Upravnog odbora HNK Šibenika zaduženog za financije, šokirala je sve. Nekoliko dana kasnije, večer prije utakmice s Imotskim, preminuo je i brat trenera Ivana Katalinića, koji je unatoč tome sjeo na klupu, pokazavši time privrženost klubu.

Ono što je prošlo nekako ‘ispod radara’ jest da je Ivo Krečak, član Šibenikove uprave za sportska pitanja, a koji zapravo obnaša funkciju direktora kluba, navodno još prošlog tjedna ponudio ostavku. I to treći put u manje od godinu dana. Prvi put je to učinio u prosincu prošle godine. Tada je Krečak bio jedini član Uprave i borio se s ‘rupom’ u blagajni s obzirom da sve to događalo u vrijeme prije dobivanja spasonosnog kredita. Kao razlog ostavke naveo je nemogućnost da sve sam obavlja, odnosno da se Uprava mora pojačati, i po tom pitanju bio je potpuno u pravu. Požar je vrlo brzo ugašen, uprava je pojačana Damirom Ćapinom, pa je Krečak ostao. Drugi put ostavku je ponudio nakon  što su narančasti u finišu prošle sezone ostali bez prvog mjesta i plasmana u prvu ligu. Međutim, Nadzorni odbor ponovno ju niju prihvatio i Krečak je ostao.

Preopterećenje, odnosno manjak ljudi u upravi, navodno su Krečka i ovog puta nagnali na povlačenje, a sve se to, podsjećamo, događalo prije smrti Damira Ćapina. Krečkovim odlaskom bi, dakle, šibenski drugoligaš ostao bez uprave. Do toga, čini se, ipak neće doći. Naime, kako saznajemo od jednog člana Nadzornog odbora, Krečkova ostavka nije prihvaćena.

– On je i dalje u klubu, i dalje je na raspolaganju, a vjerujem da će i ostati – kazao nam je spomenuti ‘nadzornik’.

Dodao je kako postoji mogućnost da se novi član uprave traži preko natječaja.

– Svima su puna usta Šibenika, kluba, ali malo je onih koji su voljni preuzeti odgovornost, pogotovo što taj posao nije profitabilan – istaknuo je član Šibenikovog Nadzornog odbora.

Sam Krečak kaže, pak, kako ostavku nije ni ponudio, odnosno da je samo uzeo time out od sedam, osam dana.

– Tu sam do daljnjega, pa ćemo vidjeti kako će se situcija odvijati. Međutim, i dalje sam mišljenja da Uprava kluba ne može spasti na dva čovjeka – kazao je Krečak.

Na potezu je, dakle, Nadzorni odbor.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.