KREČAK OTVORIO DUŠU: ‘Mora se jasno kazati, je li cilj da Šibenik igra u prvoj ili u županijskoj ligi’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Šibenski nogometni drugoligaš ostao je bez kormilara nakon što je neopozivu ostavku na mjestu direktora i predsjednika uprave podnio Ivo Krečak. Iako neki pokušavaju umanjiti značaj tog poteza, naglašavajući kako nema razloga za dramu, drame ipak ima. Ne toliko zbog Krečkovog odlaska, koliko zbog općenite situacije na Šubićevcu. Zapravo, jedina svjetla točka trenutno je prvo mjesto na drugoligaškoj ljestvici. Sve ostalo je na poprilično klimavim nogama, koje bi svakog trena mogle ‘puknuti’ i odvesti HNK Šibenik u propast. Poznato je, naime,  kako je nakon kratkog razdoblja financijske bonace, na Šubićevcu ponovo zapuhala besparica. Dug prema drugom imovinskom stupu u iznosu od 4,8 milijuna kuna, naslijeđen od bivše uprave, još uvijek nije riješen, a teško da će i biti  ako se Ministarstvo financija napokon ne smiluje i upali zeleno svjetlo za podizanje kredita od 5,8 milijuna kuna. Nije to jedini ‘kostur iz ormara’ s kojim se morao hrvati Krečak. Tu je i preostali dug od oko milijun kuna, zatim organizacijski i kadrovski deficit, ali i još jedan ‘poklon’ bivše uprave, ‘nesporazum’ s Funcutima, koji već dugo u širokom luku zaobilaze Šubićevac. Sa svim tim problemima Krečak se praktički sam morao boriti i nije čudno da je ‘pukao’.

– Jednostavno više nisam mogao, niti htio raditi u takvoj situaciji. Neke stvari ne mogu sam rješavati, nisam htio da me netko sutra, zbog neke moje samoinicijativne odluke optuži da sam naštetio klubu ili da sam nešto ukrao. Već duže vrijeme ponavljam da nam treba netko tko će se baviti financijama, administracijom, a da se ja orijentiram na sportski dio, međutim ti moji vapaji nisu urodili plodom. Sve je išlo preko mojih leđa i odlučio sam se povući dok taj stres nije počeo utjecati na moje zdravlje, na moju obitelj – otvorio je dušu Krečak.

 

nk sibenik slaven belupo 271015 18

U takvoj nezahvalnoj situaciji Krečak je odradio velik posao. U Cetinskoj krajini ‘iskopao’ je Mirka Labrovića, trenera koji je Šibenik u dvije godine iz blata treće lige doveo pred prag prve lige i to s nikad jeftinijom momčadi, uspostavio je suradnju s Rijekom, a koja bi prema najavama trebala biti dodatno produbljena, oživio je i marketinški pogon kluba, a sve do nedavno uspijevao je nekako pokrivati sve tekuće obveze. I sve to s politikom ‘pokrij se koliko je lancun dug’. Međutim, taj ‘lancun’, očito je s vremenom postao prekratak za pokriti sve ‘rupe’.

– O mom radu neka sude drugi, neka javnost prosudi kako sam radio. Ali, mislim da sam u datim okolnostima učinio koliko sam mogao. Uspjeli smo riješiti i neke stare dugove u iznosu od stotinjak tisuća kuna, a sve bi bilo puno lakše da nam je bar sjeo taj kredit – ističe Krečak.

Pitamo ga je li optimist po pitanju budućnosti kluba?

– Po prirodi sam optimist, zato sam uostalom i preuzeo ovaj posao. Međutim, stvari se moraju postaviti na pravo mjesto, mora se jasno kazati je li cilj da Šibenik igra u prvoj ili u trećoj, odnosno županijskoj ligi. Duboko se nadam da će se neke stvari pomaknuti na bolje, da će se iznaći rješenje za ovu situaciju i da će se klub usmjeriti prema tamo gdje mu je mjesto, prema prvoj ligi. Bila bi tragedija da je sav dosadašnji uloženi trud, a pogotovo onaj igrača, bio uzaludan. Ovaj klub nije ni počeo, pa neće ni završiti s Krečkom – kaže bivši direktor HNK Šibenik.

Za kraj ga pitamo je li ovo njegov definitivan oproštaj od kluba?

– Ni kada sam okončao igračku karijeru nisam rekao zbogom klubu, pa neću ni sada. Ovo će uvijek biti moj klub i volio bih se jednog dana vratiti i, recimo, trenirati djecu. Međutim, na ovu, direktorsku poziciju nikad više – rezolutno će Krečak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.