Krkaši Jerko Radovčić i Kristijan Papak zlatni na završnoj regati Hrvatskog veslačkog kupa

U organizaciji Veslačkog kluba Pag proteklog vikenda održana je završna regata Hrvatskog veslačkog kupa na kojojoj su snage odmjerile najbolje posade s ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, u kojem se natječu klubovi iz Dalmacije, i Kupa Miljenka Finderlea, u kojem veslaju klubovi iz Istre, Primorja i kontinentalnog dijela Hrvatske. VK Krka na završnici je imao dvije posade, obje u kategoriji mlađih juniora, obje u dvojcu na pariće. Jedna od njih na koncu se okitila zlatno medaljom, ona u kojoj su veslali Jerko Radovčić i Kristijan Papak, a koji su nakon sjajnog nastupa na međunarodnoj regati na Bledu svoju vrijednost potvrdili i na Pagu, superiorno pobijedivši konkurenciju. Njihove klupske kolege, Denis Borna Bumbak i Lovre Klarin bili su također blizu postolja, ali su nakon velike borbe s posadama Gusara i Trešnjevke zauzeli četvrto mjesto.

Valja istaknuti kako je na ovogodišnjoj završnici zabilježen mali odaziv reprezentativaca, kako seniorskih tako i onih juniorskih,  što treba pripisati činjenici da je riječ o mladom natjecanju koje se tek treba isprofilirati kao važno i potrebno.

(foto: VK Krka)


 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.