Moguće osvajanje i pokoje medalje

Krkaši na Hrvatskom veslačkom prvenstvu brane boje kluba nastupajući u deset disciplinaFoto: Nives Crnogaća

Na regatnoj stazi ŠRC ‘Jarun’ u Zagrebu od 5. do 7. srpnja održat će se 29. po redu Hrvatsko veslačko prvenstvo. Ove godine, koja je kao predolimpijska iznimno važna, seniori su već u travnju obavili svoj dio ovog natjecanja na kojem su nastupili i juniori V.K. ‘Krka’ u četvercu ‘sa’ i tada osvojili brončanu medalju. Sada početkom srpnja na drugom dijelu istog natjecanja ogledat će se brojne posade u mlađim uzrastima, od juniora do kadeta.

Treneri Radečić i Krasić u Zagreb vode malu skupinu od 15 najboljih veslačica i veslača VK ‘Krka’ koji će boje Kluba iz Doca braniti nastupajući u deset disciplina i to četiri kadetske, dvije B-juniorske, te 4 A-juniorske: Marta Budimir i Sara Slugan 2X KŽA, Franka Zorčić 1X KŽA, Matej Krnić 1X KMA, Frane Papak 1X KMA, Roko Rupić i Toni Poduriljko 2X KMA, Filip Gligić 1X JMB, Filip Matešić i Pjero Šare 2X JMB, Ana Papak 1X LJŽ, Nino Perišić  i Jerko Radovčić 2X JMA, Kristijan Papak i Lovre Klarin 2-JMA, Perišić, Radovčić, Klarin i Papak: 4X ili 4+ JMA

Od gore navedenih cura i momaka u prvom se redu očekuje primjerna krkaška borbenost, poručuju iz Kluba. Treneri Radečić i Krasić oprezno najavljuju kako je moguće osvajanje i pokoje medalje što će u jakoj konkurenciji, kakva već u ovom hrvatskom trofejnom sportu jeste, biti pravi uspjeh što najbolje ilustriraju podaci kako je na natjecanje prijavljeno gotovo 800 veslačica i veslača raspoređenih u 332 posade koje će se natjecati raspoređene u 34 discipline. Naravno u Zagrebu se ovom prilikom utrkivati i svi hrvatski juniorski reprezentativci među kojima su i mladi Krkaši.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.