Krkina regata za Kup Dalmacije ipak će se održati u Zatonu, a ne u šibenskom zaljevu

Lani se, nakon nekoliko desetljeća, u šibenskom zaljevu trebala održati jedna službena veslačka regata, ona za Kup Dalmacije. Na žalost, ispriječile su se vremenske neprilike, pa su Šibenčani ostali uskraćeni za tu veslačku poslasticu.

Iz VK Krke, međutim, nisu htjeli odustati, pa je u planu bilo da se njihova regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije, umjesto na standardnoj lokaciji u Zatonu, ponovo pokuša organizirati ispred šibenske rive, a sve s ciljem popularizacije veslanja. Još jedan razlog bio je što se ove godine obilježava i 950. godišnjica spomena grada Šibenika, pa su ‘Krkaši’ tim događajem htjeli dati svoj doprinos u obilježavanju  velike obljetnice. Međutim, na dolazak veslača u šibenski zaljev morat ćemo se još malo strpjeti.

zaton veslanje2

Naime, kako ističu u VK Krka, velika je vjerojatnost da 19. ožujka, za kada je zakazana njihova regata, vremenske neprilike ponovo budu nepovoljne, pa će se ona ipak održati u Zatonu, na jednoj od najljepših prirodnih staza u Europi. Tjedan dana prije toga odradit će se splitska regata, koja se trebala održati proteklog vikenda, ali je odgođena, također zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.