Krkini veslači Bumbak i Čoga u osmercu brončani na EP u Minsku!

Juniorski osmerac  Hrvatske osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za juniore održanom u bjeloruskom glavnom gradu Minsku. Brončani osmerac čine i dvojica Šibenčana i veslača VK ‘Krka’ Jakov Bumbak i Antonio Čoga te dvojica veslača iz Zagreba, jedan Dubrovčanin i dvojica Kaštelanina. Kako kaže predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća, ‘Hrvatska u malom’.

POD VODSTVOM TRENERA RADEČIĆA

-Hrvatska je na ovom natjecanju sudjelovala sa četiri posade, a kući se vratila sa tri brončane medalje. Ovaj osmerac formiran je prije 20-ak dana, riječ je o momcima, što moram naglasiti, koji nisu imali obveze polaganja državne mature jer svi idu u niže razrede srednje škole. Prije 15 dana sudjelovali su na jakoj međunarodnoj regati u Munchenu također pod vodstvom trenera VK ‘Krka’ Milana Radečića gdje su imali odličan uspjeh. Riječ je o mladoj posadi od koje u budućnosti mnogo očekujemo – kazao nam je Crnogaća. Brončana medalja iz Minska, dodao je, najkvalitetniji je rezultat juniorskog osmerca u povijesti veslanja u Hrvatskoj, ali i najbolji rezultat juniorskog veslanja u povijesti Kluba.

EKIPA VELIKOG POTENCIJALA

– Spomenuo sam natjecanje u Munchenu gdje je ovaj osmerac pokazao svoju vrijednost uz devet njemačkih osmeraca, jednim britanskim i jednim švicarskim. Bili su treći s neznatnim zaostatkom. Dakle, posada koja svakako ima velik potencijal – zaključuje Crnogaća. Predsjednik VK ‘Krka’ poručuje kako ovaj veslački rezultat još jednom dokazuje da je veslanje sport koji Hrvatskoj svake godine donosi medalje te svjedoči kvaliteti veslanja u našoj zemlji, ali i kvalitetnom radu u Veslačkom klubu ‘Krka.

Čestitamo!

FOTO: Veslački klub Krka

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.