Više

    LABROVIĆ I TOMIĆ NISU ZA KOVAČEVU SMJENU: ‘Što je s onima koji trebaju raditi razliku na terenu’?

     

    Niko Kovač po svemu sudeći broji posljednje sate kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Očajna igra ‘Vatrenih’, svega jedan osvojen bod u utakmicama s Azerbajdžanom i Norveškom i skliznuće na treće mjesto naše kvalifikacijske skupine, u potpunosti su mu ‘rasklimali stolac’ i bit će pravo iznenađenje ako mu sutra Izvršni odbor HNS-a ne pokaže ‘palac dolje’. Međutim, iako se slažu kako je njegova odgovornost za posrnuće Hrvatske nedvojbena, mnoge kolege Nike Kovača smatraju kako su još veći krivci igrači. Ta je solidarnost hrvatskih trenera očekivana jer oni sami  najbolje znaju koliko je ‘proklet’ trenerski posao, da te se jednog dana diže u nebesa, a već drugog ti skidaju sve po spisku. O tome što misle o aktualnim događanjima u nacionalnoj vrsti pitali smo sadašnjeg i bivšeg trenera Šibenika, Mirka Labrovića i Gorana Tomića.

    – Jako je nezahvalno govoriti o kolegama. Ono što je po meni zakazalo je prije svega psihološka priprema uoči posljednjih dviju utakmica. Bili smo pomalo bahati i bezobrazni, mislilo se da će nam netko pokloniti bodove. A danas ako ne respektiraš svakog suparnika nećeš dobro proći. Iz te loše psihološke pripreme uslijedilo je sve loše – smatra Labrović.

    hrvatska reprezenatcija

    Trener koji s narančastima radi odličan posao u 2.HNL drži upitnim samo imenovanje Nike Kovača za izbornika.

    – Iskustvo je jedna od ključnih stvari koje treba posjedovati izbornik. Međutim, kada mu se već dala prilika, mislim da Kovaču treba pružiti šansu da kraja, dati mu da odradi još ove dvije kvalifikacijske utakmice, jer, uostalom, još uvijek imamo realne izglede za plasmana na Europsko prvenstvo. Ali, prema onom što mogu pročitati u medijima, čini mi se da je odluka već donesena, da će Kovač biti smijenjen – kaže Labrović.

    Kao najizgledniji kandidati za Kovačevog nasljednika spominju se Ante Čačić, a pojedini krugovi forsiraju i Tomislava Ivkovića. Labrović, međutim, drži kako niti jedan od njih nije kalibar za izbornika.

    – Mislim da to nije dobro rješenje, da im za vođenje takvih vrhunskih igrača nedostaje karizme – zaključio je Labrović.

    Bivši trener Šibenika Goran Tomić, koji trenutno za kruh zarađuje u kineskom drugoligaši Tianjin Songjiangu, kaže kako mu se ne sviđa da se proziva samo izbornika, ‘a one koji bi trebali raditi razliku na terenu se ne dira’.

    – Činjenica je da ne igramo dobro, ne možemo pronaći rješenja na punu obranu protivnika. Što se tiče izjava da igrači u reprezentaciji, za razliku od klubova, ne daju sto posto, da se ‘ne bacaju na glavu’, moje je mišljenje da je ogromna razlika u kvaliteti između naših reprezentativaca i onih Azerbajdžana pa i Norveške, i utakmice protiv njih trebali bi  dobivati i bez ‘bacanja na glavu’ – smatra Tomić.

    Mladi šibenski trener stava je da Kovač treba otići samo u slučaju da je došlo do poremećenih odnosa između njega i igrača.

    – U suprotnom ga ne bih dirao. Ali kod nas je sve crno ili bijelo, Kovač trenutno doživljava medijski linč i mislim da su veliki izgledi da će biti smijenjen. Ponavljam, osobno ga ne bih mijenjao – ističe Tomić.

    Dođe li, pak, do smjene, nudi zanimljivo rješenje za novog izbornika.

    – Zlatko Dalić u svakom slučaju zaslužuje priliku u nacionalnoj vrsti, o njemu kao treneru najbolje govore rezultati koje postiže u inozemstvu – ističe Tomić, koji je ipak optimist po pitanju plasmana Hrvatske na Euro.

    – Plasirat ćemo se, u to sam uvjeren. Nezamislivo mi je da Italija može doma izgubiti meč  protiv Norveške – zaključio je Goran Tomić.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ –...

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između...

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...

    NAJNOVIJE

    FOTO Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca u službenom posjetu Šibeniku

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem u trodnevnom je službenom posjetu gradu Šibeniku. Cilj posjeta je razvoj ekonomske, turističke i...

    Nagrađujemo za predstavu ‘Dođi gola na večeru’ – odgovori na nagradno pitanje i osvoji 2 x dvije uzlaznice

    Predstava 'Dođi gola na večeru' bit će izvedena u petak, 26. i subotu, 27. travnja u 20 sati u produkciji HNK-a u Šibeniku. Autor...

    Karikaši jednom nogom u finalu ŠRKL-a, polufinale između 90ers i Šišijevaca i dalje otvoreno

    Ovosezonsko izdanje Šibenske rekreativne košarkaške lige ulazi u najzanimljiviji dio, onaj u kojem se odlučuje o medaljama. Nakon regularnog dijela prvo mjesto i direktan...