LINDA ANTIĆ BORAK: Na ove poraze treba gledati kao na školu i zato – glavu gore

Dvije utakmice, dva poraza, koš razlika -84. Učinak je to košarkašica Šibenika na startu domaćeg prvenstva, koji ne zvuči lijepo. Međutim, sve je to dio odrastanja ‘dječjeg vrtića’ s Baldekina, procesa kroz koji moraju proći djevojke Linde Antić Borak.

– Poraz od Trešnjevke u prvom kolu bio je očekivan, jer riječ je o jednoj od najjačih ekipa u ligi, s rosterom punim iskusnih igračica. Što se tiče poraza od Zadra, moram priznati da mi je to bila jedna od najtežih utakmica u karijeri. Već od treće minute dogodila se kolektivna blokada, ništa nam nije polazilo za rukom, osjećali smo se potpuno nemoćno. Ali, i to je curama bila svojevrsna škola iz koje su, vjerujem, dosta toga naučile – kaže trenerica šibenskih košarkašica.

Djevojke će se, između ostalog, morati priviknuti i na novi rad na treninzima.

– Moj način i način treninga mog prethodnika Dragana Ognjenovića potpuno se razlikuju, tako da je i tu potrebno određene vrijeme za prilagodbu. Općenito će trebati strpljenja, to sam i najavila kad sam preuzela ekipu, da ne treba očekivati čuda u mjesec, dva dana. Ovo je proces i sigurna sam da će se na svakoj sljedećoj utakmici vidjeti određeni pomak u našoj igri, pa tako i u subotnjoj domaćoj premijeri protiv Pule (Baldekin, 20 sati). Ponovit ću, vjerujem u ove mlade cure, trebaju i same vjerovati u sebe. Trebaju dignuti glavu i ići hrabro naprijed – zaključila je Linda Antić Borak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.