Lucija osvojila dva zlata i srebro na Zlatnom medvjedu

Lucija Jurković Periša, članica Plivačkog kluba Šibenik, nakon sjajnog reprezentativnog nastupa u Kranju, proteklog je vikenda ostavila trag i na jakom međunarodnom mitingu Zlatni medvjed u Zagrebu, a na kojem je nastupilo 365 plivača i plivačica iz 11 država. Šibenska plivačica je u utrkama na 50 i 100 metara slobodno osvojila zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, da bi u finalu na 100 slobodno pridodala i srebro u seniorskoj konkurenciji.

– Lucijin rezultat na 100 slobodno ispod 58 sekundi iz ‘punog treninga’ u sklopu kontrolnih trka za predstojeće europsko juniorsko prvenstvo je više od očekivanog. Krajem tjedna prelazimo na otvoreni, pedesetmetarski bazen. Nadamo se ljepšem vremenu, kako bi u sljedeća četiri tjedna mogli odraditi vrlo opsežan program. Konačnu i posljednju provjeru, Lucija će imati sa hrvatskom juniorskom ekipom na NLB Beograd Trophy, 22.  i 23. lipnja. U Beogradu bi se trebala spustiti na ispod 57,50 što bi na europskom juniorskom prvenstvu u kvalifikacijama bilo dovoljno za nastup u polufinalu – kazao je Lucijin trener Marijan Tepić.

Dodajmo kako je na Zlatnom medvjedu za PK Šibenik plivala i Petra Belamarić koja je finalu na 200 metara leptir osvojila odlično šesto mjesto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.