Marin Desabota napada plasman među prvih deset na EP u Laseru 4.7

Europsko prvenstvo klase Laser 4.7 koje se održava u Norveškoj bliži se kraju. Jučer su održana dva plova, a Marko Smolić, Marin Desabota i Ante Jušić i dalje se dobro drže. Podsjetimo, svo troje izborilo je nastup u elitnoj, zlatnoj skupini. Njihov jučerašnji nastup obilježili su ‘tehnički’ problemi.

Servisni tim u boksu imao je pune ruke posla. Marku je otišao donji dio jarbola, jedno kormilo ostalo je negdje u moru i možda jednog dana dopliva negdje na obalu. Marinu je, pak, puknuo cunnigam.Deset sekundi prije starta prvog plova, kad je Marin išao nategnuti jedro po jarbolu puknuo mu je konop, ali nije odustao. Ušao je u cilj kao 14. po vjetru od 20 čvorova! U drugom plovu je finiširao kao 9.Marko i Ante ipak imaju problema s držanjem ritma održavanja brzine i donošenja pravovremenih odluka u zlatnoj skupini. Ali konstantno se trude i stječu neprocjenjivo iskustvo.

Marin je napredovao na 17. mjesto u ukupnom poretku, a Marko i Ante su 50. i 51. Danas je zadnji dan i posljednja dva predviđena jedrenja. Marin je u dobrom ritmu i pokušat će  napad na plasman među prvu desetorku. A Marko i Ante mogu neopterećeno jedriti, jer nemaju više što izgubiti, pa bi zadnjeg dana trebali samo uživati na regatnom polju – izvijestio je trener našeg trojca Teo Piasevoli na stranicama JK Val.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.