O pojačanjima za treću ligu, školi nogometa, radovima na istočnoj tribini

Marin Mikšić, predsjednik NK Vodice: ‘Naš klub je sada poput bombončića’Foto: ŠP/Naši Tići/Facebook/

‘Strpljen – spašen’, izreka je to koja se može primijeniti na Nogometni klub Vodice i pokušaje da se domogne treće lige. Desetljećima se sanjao plasman u viši rang, Vodičani su kao prvaci Županijske lige čak šest puta igrali kvalifikacije za ulazak u 3.HNL jug i svaki put ostali ispred vrata. Sada su im se ta vrata otvorila. Tih nesretnih kvalifikacija ove godine nije bilo, tako da je ključnu ulogu odigrala uprava kluba na čelu s predsjednikom Marinom Mikšićem, osiguravši trećeligašku licencu. Jasno, valjalo je prije toga osigurati još jedan naslov županijskog prvaka, što nije bilo nimalo lako. Vodice su, naime, u proljetni dio prvenstva ušli sa šest bodova zaostatka za vodećim DOŠK-om, a onda je na klupu sjeo novi trener, Zoran Slavica – Lav, i, kako se kaže, sve ostalo je povijest.

I sada, kada su se nakon svih ‘Scila i Haribda’ dokopali treće lige, bila bi grehota odmah ispasti iz nje. Predsjednik je uvjeren da se to neće dogoditi.

– Ne želimo ‘plesati samo jedno ljeto’. Cilj je ostati u ligi, odnosno biti stabilan trećeligaš. Mislim da smo kao klub i grad to u stanju postići – veli Marin Mikšić.

Prvi sljedeći korak bit će, jasno, slaganje konkurentne momčadi.

– Prije par dana održan je sastanak Izvrošnog odbora kluba baš na tu temu. Pojačanja će sigurno biti, a tu će glavnu riječ voditi trener Slavica i sportsko direktor Marko Kartelo. U posao im se neće miješati, posao nas iz uprave je biti im suport. Procjena je da ćemo se trebati pojačati s nekih šest, sedam igrača, u svim linijama – ističe predsjednik.

Je li po tom pitanju moguća suradnja s HNK Šibenikom, na način da im susjed posudi neke igrače.

– Šibenik je klub bogate tradicije, nositelj kvalitete u našoj županiji i naravno da razgovaramo s njim, da želimo suradnju. Ali, ponavljam, kada je riječ o igračkom kadru trener i sportski direktor imaju zadnju riječ. Ono što je sigurno jest da se nećemo razbacivati, već ćemo se pokriti s onim koliko imamo. Želimo biti ozbiljan klub, koji će ispoštovati dogovoreno, a ne zanositi se nerealnim ambicijama  – kaže Mikšić.

Vodičani, inače, s pripremama počinju 22. srpnja i već bi na prozivci trebalo biti novih lica.

U klubu su, dodaje, posebno ponosni na svoju Školu nogometa, u kojoj trenutno trenira 200-injak djece.

– Imamo osam kategorija, četiri u Dalmatinskoj i četiri u Županijskoj ligi, s kojima radi osam trenera. To je temelj kluba, od toga sve počinje. Imamo jedan lanac generacije koji bi za nekih pet, šest godina trebao izbaciti desetak igrača koji će biti nositelji kluba u trećoj ligi. Radi se i na infrastrukturi, točnije na istočnoj tribini s 300 sjedećih mjesta, tako da će i gledatelji imati veći komfor. Rekao bih da je NK Vodice sada poput bombončića, klub s kvalitetnom školom nogometa i obećavajućim lancem generacija, sa seniorima u trećoj ligi. Sve, dakle, sjeda na svoje mjesto – zaključio je Marin Mikšić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.