Marko Smolić 14. ‘laseraš’ svijeta u svom uzrastu!

Valovi ‘laseraši’ ovog su ljeta bili vrlo aktivni na međunarodnoj sceni. I uspješni. Prvo je svoja jedra u danskim vodama, na Svjetskom prvenstvu za klasu Laser radial, razvio Marin Desabota (solidno 32. mjesto ukupno, 16. u svom uzrastu do 21. godine), da bi se nakon njega u akciju dali Marko Smolić i Ante Jušić, koji su se nedavno vratili iz nizozemskog Medemblika, gdje je održano Svjetsko i Europsko prvenstvo za klasu Laser 4.7.

Marko je odradio jako dobar posao plasiravši se u finalnu, zlatnu skupinu. U konačnici je, u konkurenciji 257 jedriličara iz cijelog svijeta, mladi Šibenčanin zauzeo 54. mjesto u generalnom poretku, dok je u konkurenciji do 16 godina, među 117 njegovih vršnjaka, osvojio odlično 14. mjesto.

Njegov klupski kolega Ante Jušić zauzeo je, pak, sedmo mjesto u brončanoj skupini, odnosno 136. u ukupnom poretku.

ante jusic

U svakom slučaju, ovo je bio prvi put da je JK Val imao tri reprezentativca u Laseru (svu trojicu predvodio je trener Teo Piasevoli), i na to u šibenskom klubu mogu biti ponosni. Potvrda je to i kvalitetnog rada klupskih trenera.

– Nadamo se da će ovi rezultati biti dobar motiv i njima, ali i svim ostalim našim jedriličarime, da sa svojim trenerima nastave s napornim radom i da nas nastave razveseljavat ovako lijepim vijestima s regatnih polja – poručili su iz JK Val.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.