Marko Smolić i Marin Desabota na Betinskoj regati opravdali reprezentativni status

Mladi članovi JK Val nastupili su proteklih dana na dvije regate. Prva od njih održana je u Sv. Filip i Jakovu, na kojoj je nastupilo šest Valovih ‘optimista’. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (čitaj bezvjetrice) odrađena su tri od predviđenih pet plovova . Od predstavnika šibenskog kluba najbolji plasman ostvario je Šimun Vlahov koji je završio na 13. mjestu. Roko Copić bio je 14., Katja Frua 23., Marin Bačelić 25., Mihovil Grcić 29., dok je Mateo Badžim Bakalović regatu završio na 33. mjestu od 41. jedriličara koliko ih je nastupilo na regati.

Tjedan dana kasnije održano je 39. izdanje Betinske regate na kojoj su snage odmjerili dalmatinski kadeti. JK Val imao je predstavnike i među optimistima i među laserima. U klasi Optimist, u kojoj je nastupilo 71. natjecatelj Roko Copić završio je na sedmom mjestu, Katja Frua zauzela je 30. mjesto, Šimun Vlahov 39., Mihovil Grcić 55., a Marin Bačelić 60. mjesto.

regata betina

U klasi Laser JK Val također je imao predstavnika, među njima i sudionike nedavnog  Europskog prvenstva u Norveškoj. Momci su opravdali reprezentativni status pa su se na prva dva mjesta plasirali Marko Smolić i Marin Desabota, Juraj Radačić završio je na šestom mjestu, dok je Hrvoje Svračak bio sedmi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.