Marta Leković srebrna na prvenstvu Hrvatske u plivanju

Protekla 4 dana u Zagrebu održano je prvenstvo Hrvatske u plivanju. Marta Leković nastupala je u pet disciplina. Iako u kategoriji godinu dana starijih djevojčica, Marta je ponovo uspjela donijeti odličje u Jezera i nastaviti niz započet na zimskom prvenstvu Hrvatske 2013. godine .

Naime u utrci na 200 m leđno Marta je doplivala u A finalu do srebra, isplivavši pritom svoj osobni rekord u vremenu 2.28.39. U utrci na 100 m leđno srebro je izmaklo za 9 a bronca za 3 stotinke, ali i u ovoj utrci je isplivala osobni rekord u vremenu 1.08.80 . Slično vrijeme je prije 2 godine trebalo isplivati za normu za odlazak na EYOF (European Youth Olympic Festival) . Naime 2015. godine su predviđene slijedeće igre u Tbilisiju (Gruzija) i Marta polaže velike nade za odlazak.

Napomenimo da je u preostalim utrkama,400 m mješovito bila četvrta također sa osobnim rekordom, a 200 m mješovito i 200 m prsno plivala u C finalu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.