Mate Rudan jači i od Crnogorca i od puknute arkade

Šibenčanin Mate Rudan odradio je još jedan boksački meč. I to uspješno. Rudan je nastupio u regionalnoj boksačkoj ligi, braneći boje BK Sesvete u meču protiv BK Podgorice koji je održan u glavnom gradu Crne Gore. Naime, pravila lige dozvoljavaju da se klubovi mogu pojačati boksačima iz drugih klubova, pa je Matin tim odlučio prihvatiti ponudu Sesveta.

Protivnik mladom Šibenčaninu u velter kategoriji (do 69 kilograma) bio je domaći borac Dragan Pešić, a Rudan je posao okončao u drugoj rundi i to s puknutom arkadom. Crnogorac je u meč ušao dosta čvrsto i agresivno, ali je Rudan držao sve pod kontrolom, da bi u jednom trenutku došlo do sudara glavama, a posljedica je bila Matina puknuta arkada. Krv je šiknula i u Matinom timu su se zabrinuli da bi liječnik mogao prekinuti meč. U pauzi tijekom rundi krvarenje je nekako zaustavljeno, a taktika je bila završiti meč što prije. I uspjelo se u tome. Kombinacijom aperkata u tijelo i glavu Rudan je unatoč krvarenju srušio protivnika i slavio tehničkim nokautom, a kao uspomenu iz Podgorice kući je ponio i pet šavova na arkadi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.