Mimin četverac četvrti na svijetu: Luki i Frani malo falilo za broncu

Nakon što su na Europskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili zlatnu medalju, Luka Gojanović Rakić i Frane Filp Garma u juniorskom su četvercu (ovog puta bez kormilara) bili blizu i svjetskog odličja. Krkini dvojac udružen s Fabiom Ipšom i Ivanom Antom Grgićem u nedjeljnom je finalu na Svjetskom prvenstvu u Litvi zauzeo četvrto mjesto, zaostavši manje od tri sekunde za brončanim Rumunjima. Zlato su, pak, osvojili Britanci, a broncu Novozelanđani, dok su iza momaka trenera Milana Radečića Mime završili moćni Nijemci i Talijani. Iako smo se potajno nadali medalji i ovo je ogroman uspjeh, biti četvrti na svijetu veleban je uspjeh.

Inače, bio je ovo sjajan dan za hrvatsko veslanje. Naslovom svjetskog prvaka okitio se ženski četverac ‘bez’ (Ivana i Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić), a zlatom su osvojila i braća Anton i Patrik Lončarić  u dvojcu bez kormilara.

(foto: VK Krka)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.