Mladim barakudama nagrada Dražen Petrović, među nominiranima i Kninjanka Matea Jelić

U ponedjeljak će se, u Muzejsko – memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu, održati svečana dodjela Nagrade Dražen Petrović za izvanredne sportske rezultate mladih i darovitih hrvatskih sportaša. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji čiji je organizator Hrvatski olimpijski odbor (HOO), a koji se održava u sklopu proslave osnutka HOO-a (10. rujna 1991.).

Prema odluci Odbora za Nagradu, pod vodstvom srebrnog olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Helena Vuković (judo) i Miran Maričić (streljaštvo). Judašica Helena Vuković je u kolovozu 2017. u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, a valja istaknuti kako je među troje nominaranih bila i kninska taekwondoašica Matea Jelić, koja je lani na Europsko prvenstvo u Švicarskoj osvojila bronačnu medalju. Muški laureat, strijelac Miran Maričić, u lipnju je, u Suhlu u Njemačkoj, osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10 metara.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017., a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato. U ovoj kategoriji bila je nominirana U16 košarkaška reprezentacija koja je ovog ljeta na Europskom prvenstvu u Podgorici zauzela četvrto mjesto, a čiji je član bio i Šibenčanin Ivan Gulin.

Nagrada Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu ide ženskom juniorskom veslačkom četvercu u sastavu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najvećim nadama hrvatskog sporta proglašeni su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.