Mnogi se pitaju tko su članovi IO-a županijskog Saveza koji su glasali za Šukera. Pa da razriješimo i tu ‘misteriju’

Puno se buke diglo oko odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko – kninske županije da na izborima za predsjednika HNS-a podrži Davora Šukera. Tim povodom oglasili su se i Funcuti koji su izdali priopćenje u kojem, blago rečeno, izražavaju nezadovoljstvo, takvom odlukom, a koje su dodatno ‘podcrtali’ postavljanjem ‘prigodnih’ transparenata na strateškim mjestima u gradu. Ono što se mnogi pitaju jest tko je točno glasao za podršku Šukeru, odnosno tko sjedi u Izvršnom odboru županijskog Nogometnog saveza. Pa da razrješimo i tu ‘misteriju’. Izvršni odbor ima 13 članova, predstavnika županijskih klubova, a na sjednici na kojoj je donesena jednoglasna odluka da se podrži aktualni predsjednik HNS-a nazočilo je njih 11, s tim da je Marin Mikšić, predstavnik NK Vodica, sjednicu napustio prije glasanja. Na sjednici, pak, uopće nisu bili Ante Šošić iz skradinskog SOŠK-a i Ivica Dujić iz drniškog DOŠK-a. Nazočni su, pak, bili, i glasali, sljedeći članovi IO-a: Drago Tokmakdžija (Dinara), Mladen Bukarica (Rudar), Petar Mazarekić (Janjevo), Miho Mioč (HNK Šibenik), Vjekoslav Višić (Zagora), Siniša Petrović (ŠN Joso Bego), Ante Rakić (MNK Crnica), Dražen Bumbak (Udruga za mali nogomet), Željko Dulibić (predsjednik županijskog Saveza) i Ante Kulušić (potpredsjednik Saveza). Nejasno je, međutim, tko je na sjednici predstavljao HNK Šibenik, dakle najveći klub u županiji, s obzirom da Miho Mioč, dolaskom braće Bulat i novog vodstva, više nije član član NO-a šibenskog drugoligaša, odnosno, uopće više nije u klubu. Joso Bulat, novi predsjednik NO-a, kaže da su po tom pitanju nemoćni, da će tako biti dok god se ne održi skupština županijskog Saveza i izabere novi Izvršni odbor. Je li odluka IO-a županijskog Saveza onda uopće legalna, pitamo ga.

– Je, takvi su, naime, propisi. Ovo se jednostavno dogodilo tako brzo, gotovo preko noći, da se nismo uspjeli ni organizirati kako treba. Miho Mioč je na prethodnoj sjednici, dok je još bio u NO-u kluba, izabran za predstavnika HNK Šibenika u IO-u županijskog Saveza, ali je činjenica da sadašnje rukovodstvo HNK Šibenika zapravo nema svog predstavnika u IO-u – kazao nam je Joso Bulat.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.