Mogu li u Rukometnom klubu Adriatic profitirati od Europskog prvenstva u Hrvatskoj?

Još je par dana ostalo do početka Europskog prvenstva u rukometu čiji je domaćin Hrvatska. Ona naša skupina, u kojoj su ‘Kauboji’, igra se tu, u susjedstvu, u Split, što je odlična prilika da se uživo pogleda jedan takav spektakl. Rukometna groznica polako počinje tresti i momke i cure iz Rukometnog kluba Adriatic, neki od njih će sigurno skočiti do Splita pogledati Duvnjaka, Cindrića, Vorija i društvo.

– Da, koliko čujem, neki naši momci i cure misle pogledati neke utakmice. Na žalost ja i kolega trener nećemo moći u Split jer ćemo biti na seminaru u Poreču. Ali ćemo zato tamo pogledati dvoboj Francuske i Norveške, dakle jednu super kvalitetnu utakmicu – kaže Ivan Nakić, glavni trener šibenskog kluba.

Pitamo ga očekuje li da tijekom i nakon Europskog prvenstva povećani upis djece u klub?

– Ne znam. Recimo, nakon zadnjeg Svjetskog prvenstva, u kojem je Hrvatska stigla do polufinala, nije baš bila neka navala. Sada možda bude nešto više upisa nego inače, s obzirom da se prvenstvo igra kod nas. Ali, mislim da će opet puno toga ovisiti o plasmanu naših – veli Nakić.

rukometni klub adriatic 270117 12Kad smo već kod plasmana izabranika Line Červara, što prognozira, mogu li do zlata?

– Iskreno, ne vjerujem, pogotovo nakon što sam pogledao prijateljsku utakmicu s Crnogorcima. Mislim da nismo najveći favoriti za zlato, da je realni doseg polufinale – smatra Nakić.

Onda smo se vratili na šibensku rukometnu realnost. A ona, kaže Nakić, nije baš bajna, unatoč tome što Adriatic posljednjih godina ostvaruje odlične rezultate.

– Na žalost, rukomet je u Šibeniku u drugom planu. Recimo, Grad Šibenik je sportovima od najveće važnosti proglasio nogomet, košarku, vaterpolo i veslanje, što dosta toga govori. I zato, kažem, ne očekujem da ćemo nakon ovog Europskog prvenstva doživjeti neku rukometnu renesansu u gradu. Tradicionalni rukometni centri poput Zagreba, Splita i Rijeke možda hoće, ali mi ćemo, bojim se, ostati u sjeni – zaključio je Ivan Nakić.

(foto: arhiva ŠP/RK Adriatic)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.