Možda iz dvorana na Meterizma i Šubićevcu izađu neki novi Ivano Balić i Snježana Petika

U sklopu obilaska omladinskih pogona šibenskih sportskih klubova, Šibenski tjednik ovog je tjedna posjetio Školu rukometa Rukometnog kluba Obrtnik. Točnije, prisustvovali smo jednom od večernjih treninga u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Meterize. Ono što smo vidjeli budi nadu kako bi, unatoč tome što nema neku veliku rukometnu tradiciju, Šibenik mogao imati lijepu rukometnu budućnost. Pozitivna energija i dobre vibracije prštale su na sve strane. Vidjela se i posvećenost mladih rukometaša i rukometašica, želja da upiju sve što im govore njihovi treneri, Ivica Teskera, Krešimir Kursan i Ivan Nakić, koji je ujedno i predsjednik kluba.

OKRENUTI BUDUĆNOSTI

rukomet-djeca-OBRTNIK2

Potonji nas je izvijestio o osnovnim informacijama o klubu i Školi rukometa.

– Klub, zapravo, postoji od 2006. godine, ali tada je imao isključivo seniorsku ekipu. Od 2007. godine RK Obrtnik bio je, da tako kažem, u fazi mirovanja, da bismo ga prošle godine, na nagovor nekih mojih prijatelja, zaljubljenika u rukomet, opet aktivirali. S tim, da smo sada orijentirani na mlađe kategorije, na rad s djecom. Dakle, okrenuti smo budućnosti – priča nam Nakić dok oko nas dječaci i djevojčice raznih uzrasta uče tajne rukometa.

– Radimo s nekoliko uzrasta djece, a koja, osim što treniraju, imaju i natjecanja. Tako dječaci koji su 2000. godište nastupaju u prvoj kadetskoj ligi jug, oni 1998. godišta u drugoj kadetskoj ligi jug, a oni najmlađi u mini rukometnoj ligi, turnirskom tipu natjecanja koji se sastoji od četiri turnira. S tim da svoju mini ligu imaju i djevojčice – objašnjava Nakić.

U Školi rukometa trenutno trenira oko 80 dječaka i djevojčica.

rukomet-djeca-OBRTNIK3

– To je solidna brojka s obzirom na status rukometa u našem gradu, ali, naravno da bismo voljeli imati što više djece. Recimo, neka optimalna brojka je stotinjak polaznika – kaže nam trener Krešmir Kursan, koji trenira dječake 2000. godišta. Treninzi se, kaže, održavaju svaki dan, i to utorkom i četvrtom u 20 sati u dvorani OŠ Meterize, a ponedjeljkom, srijedom i petkom u 17.30 sati u dvorani OŠ Petar Krešimir IV na Šubićevcu.

GUŠT RADITI S DJECOM

rukomet-djeca-OBRTNIK4

– Svojevremeno sam i sam igrao rukomet, a eto, sada već osam godina treniram najmlađe, što je poseban gušt. Preporučio bih svim roditeljima da svoju djecu upišu na bilo koji sport, da slobodno vrijeme provode na zdrav način, a ne ispred računala – kaže Kursan, koji je nedavno počeo raditi s novom skupinom dječaka.

– Dobri su, žele učiti, biti što bolji. A mi treneri tu smo da im u tome pomognemo – zaključuje Krešimir Kursan.

Dakle, svi dječaci i djevojčice koji se žele priključiti ovoj rukometnoj obitelji, neka navrate na njihov trening. Vjerujemo da će im se svidjeti ono što će vidjeti. Nama jeste.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.