Murterin Pave Mudronja brani s one strane Jadrana: ‘Sretan sam svojim napretkom u Pescari’

Pave Mudronja jedan je od najvećih hrvatskih malonogmetnih talenata. Prepoznali su to i u talijanskom futsal prvoligašu Pescara Calcio 5, koji su mladog vratara s Murtera ovog ljeta doveli u svoje redove. Bilo je to pravo ulaganje u budućnost, a Talijani se, kada je riječ o futsalu, jako doboro razumiju u te stvari.

pave-mudronja-1

Osim toga, i nije bio neki rizik, Pave je, naime, mladi hrvatski reprezentativac, predodređen da jednog dana preuzme ‘jedinicu’ i u A reprezentaciji. Uostalom, tek mu je 18 godina. Što se tiče njegovih impresija s one strane Jadrana, za sada su odlične, što je potvrdio u razgovoru za Futsal Magazin.

pave-mudronja-5

– Samim sam klubom vrlo sam zadovoljan jer se radi o organiziranoj zajednici u kojoj je sve dobro posloženo. Trenirati s toliko kvalitetnom ekipom za mene znači mnogo i upravo je to jedan od razloga zbog kojega sam se i odlučio na odlazak u Pescaru. Igrački je kadar inače vrlo kvalitetan, a većim je dijelom satkan od iskusnih Talijana, Brazilaca i Argentinaca – kazao je mladi Murterin.

pave-mudronja-2

Mudronja trenutno brani za U-21 momčad Pescare, dakle, ide korak po korak.

– Sretan sam svojim napretkom i putem kojim se krećem. U Pescari imamo veoma kvalitetnog trenera vratara uz kojega se može kvalitetno napredovati. Što se mojih nastupa za prvu momčad tiče, pomalo se nalazim u nezahvalnoj situaciji jer je broj stranaca ograničen pa se mladom strancu, poput mene, mnogo teže probiti – kazao je Mudronja.

Cijeli razgovor s talentiranim Murterinom pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.