N. Ljubičić: ‘Ono što su ponudili Litvanci riskantno je i za klub i za grad’

Navijači HNK Šibenika, a s njima i lokalni sportski novinari, i dalje osluškuju je li na Šubićevac stiglo neko novo pojačanje, pogotovo u onom ofenzivnom dijelu, na kojem se narančasti čine najtanjima. Ali, situacija je i dalje – status quo.

– Radimo na tome, djelujemo, ne želimo se zalijetati. Želimo dovesti igrača koji će biti istinsko pojačanje, a ne dovesti nekoga reda radi – veli Novica Ljubičić, koji je od nedavno ponovno preuzeo uzde šibenskog drugoligaša.

Takvi igrači, koji čine razliku, međutim, koštaju. Pa, ima li klub novaca za takvu investiciju, pitamo ga?

– Novaca nikad dosta, ali stojimo neloše po tom pitanju. Što se tiče pojačanja, bolje platiti jednog pravog igrača, nego dovesti njih pet besplatno, za stan i hranu. Jer takvi se na kraju pokažu skupljima, a da ne govorim o remećenju atmosfere u svlačionici – ističe Ljubičić.

Pitali smo ga i može li klub opstati bez ulaska stranih ulagača?

– Moje je mišljenje da, uz pomoć Grada i lokalnog gospodarstva, Šibenik može biti stabilan drugoligaš. A za nešto više, za prvu ligu, trebat će partnera. Ali, ozbiljnog partnera. –

Jesu li Litvanci, koji već duže vrijeme figuriraju kao mogući ulagači u HNK Šibenik, ozbiljni partneri?

– Njihovu ponudu koju sam ja vidio djeluje mi riskantno i za klub i za grad. Nama treba netko tko će jamčiti da klub neće stvarati dugove, tko će garantirati ulazak u prvu ligu. Tu moramo biti jako oprezni – ističe Ljubičić.

Što je s talijanskim ulagačima? Ljubičićeva prethodnica u upravi šibenskog drugoligaša Senka Klisović u nedavnom nam je razgovoru kazala da bi se i oni vratili u igru?

– O tome ne mogu ništa reći osim da od njih nismo dobili nikakvu službenu ponudu, nikakvo pismo namjere – zaključio je Novica Ljubičić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.