Na Ademijevu inicijativu igrači Dinama prikupili novac za kolege iz NK Istre koji mjesecima nisu primili plaću

Lijepu gestu učinili su igrači Dinama i to na inicijativu svog kapetana, Šibenčanina Arijana Ademija. Zbog teške financijske situacije u kojoj se nalaze njihove kolege iz NK Istre 1961, koji mjesecima nisu primili plaću, prvotimici zagrebačkog kluba odlučili su prikupiti novac i poslati ga Puljanima, a sve u dogovoru s njima.

‘Naša namjera je vrlo jasna, odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo činom solidarnosti i kolegijalnosti. Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre, niti krivi niti dužni, našli u ovoj situaciji. Smatram kako nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan i da nema osnovnih uvjeta za život’, poručio je Ademi, te dodao: ‘Želim naglasiti kako je ova ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima. Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane.’ Možemo samo reći, veliki igrač, još veći čovjek. To je naš Arči.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.