Na Banj neće ni Dinamo: Policija zabranila feštu modrih na šibenskoj plaži

‘Trophy Tour’ naziv je manifestacije koju je povodom 50. godišnjice osvajanja Kupa Velesajamskih gradova organizirao zagrebački Dinamo. Ta je turneja ovog vikenda trebala stići i u Šibenik, na gradsku plažu Banj, ali je otkazana iz sigurnosnih razloga.

– Nadležna policijska uprava obavijestila je u četvrtak GNK Dinamo da se radi o visoko rizičnom okupljanju koje zahtjeva nazočnost velikog broja redara, zaštitne ograde i specijalnih interventnih snaga. To bi gradsku plažu Banj pretvorilo u svojevrsnu sigurnosnu utvrdu, a to definitivno nije slika koju bi GNK Dinamo htio poslati s ovog događaja – izvijestili su iz zagrebčakog kluba.

– ‘Trophy tour’ zamišljen je kao projekt koji bi trebao podsjetiti na dane ponosa i slave hrvatskog nogometa kada je klub iz Maksimira zlatnim slovima pisao svoju povijest te postao jedini hrvatski klub s osvojenim europskim trofejem. GNK Dinamo imao je namjeru dovesti trofej među naše navijače kojih u toj regiji ima popriličan broj. Razlog odabira Šibenika kao jedne od 16 postaja putovanja KVG trofeja svakako je bila i činjenica upravo to što je Šibenik rodni grad legendarnog igrača Dinama Krasnodara Rore, koji je osobno trebao sudjelovati na događanju 29. srpnja. Htjeli smo dovesti legende kluba i hrvatskog nogometa simpatizerima i ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu. Nadalje, u Šibeniku smo htjeli pokazati turistima veliku sportsku povijest koju njeguje hrvatski klupski nogomet. Iako je ”Trophy tour” zamišljen kao evociranje uspomena te putokaz novim generacijama kako je nogomet igra koja spaja, bojimo se da bi slika s Banja imala dijametralno suprotnu poruku, a to je nešto što ne želimo dozvoliti. Žao nam je što je jedan ovakav projekt, za koji su stigle pohvale drugih hrvatskih sportskih klubova, organizacija, navijača i svih ostalih građana Hrvatske, od strane Policijske uprave Šibensko-kninske okarakteriziran kao visoko rizično javno okupljanje, i to baš u gradu u kojem zaista velik broj ljudi navija za Dinamo. Na kraju krajeva, ”Trophy tour” događaj je koji nije namijenjen isključivo navijačima Dinama, već i svima onima koji žele pogledati uživo taj vrijedan pehar i loptu iz 1967. godine, popričati s legendarnim igračima ili samo informativno saznati o čemu se radi, kao što je bio slučaj s brojnim turistima u dosad obiđenim gradovima. Ovim se putem ispričavamo svima koji su ovog vikenda u Šibeniku htjeli nazočiti obilježavanju najvećeg uspjeha hrvatskog klupskog nogometa, a posebno našim vjernim navijačima iz tih krajeva Hrvatske te ih pozivamo da nam se pridruže na idućoj ”Trophy tour” postaji koja je planirana u nedjelju, 20. kolovoza u Gospiću’, stoji u Dinamovom priopćenju.

Podsjetimo, u studenom prošle godine policija je zabranila i snimanje Hajdukovog kalendara na plaži Banj. Tada su Funcuti poručili kako na šibenskoj plaži ima mjesta samo za šibenske klubove.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.