Na ovogodišnjoj Uskršnjoj regati najveći nagradni fond dosada

Uskršnja regata, koja već gotovo dva desetljeća podiže standarde jedriličarskog sporta u Hrvatskoj, u Vodicama će se ove godine održati od 21. do 23. ožujka. Organizatori su iznenadili natjecatelje 17. Uskršnje regate predstavljanjem nagradnog fonda od čak 280 tisuća kuna.

Ove su godine jedrilice po prvi puta podijeljene u četiri skupine, dvije po ORC, te dvije po Open razvrstanju – regatnu i amatersku skupinu.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2013. godinu, dok je za sudjelovanje u OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna  plovidbena dozvola.

Kako bi jedriličarima maksimalno olakšali sudjelovanje na regati, organizator je za sve natjecatelje ukinuo startninu, osigurao besplatan privez jedrilica na vodičkoj rivi, a natjecatelji će također uživati i u domaćoj spizi nakon jedrenja i raznovrsnom zabavnom programu. Organizatori očekuju da će natjecanje ponuditi žestoku borbu za bogati nagradni fond, ali i sportski prestiž koji uživa pobjednik regate.

Proteklih godina u Vodicama su na Uskršnjoj regati redovito nastupali naši olimpijci kao perjanica jedriličarskog sporta u Hrvatskoj te brojne strane posade.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.