Na putu u treću ligu Vodičanima stoji još Neretva: ‘Bila bi to kruna rada svih proteklih godina’

Nekoliko je puta bio vrlo blizu, ali je ostao ‘pred vratima raja’. Riječ je o Nogometnom klubu Vodice koji je kao prvak Županijske lige ponovno izborio kvalifikacije za plasman u 3.HNL jug i čini nam se da ovog puta ima poprilično dobre izglede za učiniti taj posljednji korak. U srijedu su, naime, izvučeni parovi kvalfikacija, a u bubnju su osim Vodičana bila i preostala tri prvaka dalmatinskih županijskih liga. ‘Ples kuglica’ odlučio je da klub iz Račica igra protiv prvaka Dubrovačko-neretvanske županije Neretve, dok drugi par čine Uskok i Hajduk Pridraga. Igra se na dvije utakmice, a pobjednici će se plasirati u viši rang, s tim da postoji mogućnost i da treći klub uđe u 3.HNL jug ako Split uđe u 2.HNL (u kvalifikacijama igrat protiv Hrvatskog dragovoljca).

nk vodice 4

– Prvi susret igra se u nedjelju u Metkoviću, a uzvrat je u srijedu u Vodicama. Što se tiče ždrijeba, možemo biti donekle zadovoljni. Htjeli smo izbjeći Uskok koji je mislim u ovom društvu najkvalitetniji. Što se tiče Neretve, oni su blagi favorit, prije svega jer su igrali u jačoj ligi od nas i jer su tek prošlog vikenda završili natjecanje, dok smo mi posljednju ligašku utakmicu odradili prije dva tjedna – kazao nam je sportski direktor Vodica Marko Kartelo.

nk vodice 2

Unatoč svemu, on je optimist.

– Dobro ćemo se pripremiti, imam puno prijatelja na jugu Hrvatske, tako da ćemo dobiti sve potrebne informacije o Neretvi – ističe Kartelo, i dodaje:

– Bila bi ovo kruna rada sviju u klubu proteklih godina, šlag na tortu. Bila bi to velika stvar za klub i jer će sva ona djeca koja treniraju kod nas imati lijepu polaznu točku kad dođu u seniorske godine. –

U svakom slučaju vidi se da na Račicama rade dobar posao. NK Vodice ima čak 11 ekipa različitog uzrasta koja se natječu, dakle, baza je tu. Još da je momcima trenera Lina Gavrilovskog ‘preplivati’ Neretvu…

(foto: facebook Naši Tići)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.